Lyden der forsvandt

Find undervisningsmaterialer her, så du er klar til Engineering Day

Velkommen til Engineering Day for udskolingen

Her finder du alt det du skal bruge til opgaven 'Lyden der forsvandt'. Denne opgave er udviklet til udskolingen, men kan justeres til mellemtrinnet.

Historien

Musik er fantastisk – både at lytte til, og når man spiller det selv. Men det kan også være temmelig forstyrrende, hvis der spilles højt. Signe og Carl Emil har fået lov til at indrette et øvelokale til deres band i den ejendom, hvor de bor. Der er dog én betingelse: Ingen må blive generet af deres musik. I skal derfor hjælpe dem med at lydisolere lokalet, så de kan spille uden at forstyrre naboerne.

Udfordringen

I skal designe en løsning til lydisolering af væggene i øvelokalet. Efter at I har testet forskellige materialers evne til at lydisolere, skal I designe og konstruere en model af en lydisoleret væg, som sikrer, at naboerne ikke bliver generet.

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en model af en lydisolerende væg ved hjælp af simple materialer og værktøjer. De får erfaring med og viden om bl.a. materialers egenskaber og ingeniørens arbejdsmetode.

Brug evt. opgavesættet i et forløb om Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår.

Læs mere i lærervejledningen, som er en del af opgavesættet.

Inspirationsfilm: Lyden der forsvandt-E-Day2019

Inspirationsfilm: Lyden der forsvandt-E-Day2019

Videovejledning: Lyden der forsvandt-E-Day2019

Videovejledning: Lyden der forsvandt-E-Day2019

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.

  • Astra
  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Villum Fonden
  • Engineer the Future logo
  • VIA-University College