Design et hus, der ikke kan drukne
Find undervisningsmaterialer her, så du er klar til Engineering Day
Velkommen til Engineering Day for udskolingen
I fremtiden risikerer langt flere danskere i kystnære områder at komme til at opleve oversvømmelser. Prognoser forudsiger, at vandstanden i Danmark kan komme til at stige helt op til 140 centimeter i løbet af det 21. århundrede på grund af et varmere klima. Det betyder, at flere huse i fremtiden kan opleve at stå under vand til stor skade for beboerne. Ingeniører arbejder derfor på højtryk med at udvikle bygninger, der kan modstå oversvømmelser. Dit job er at hjælpe dem med nye og kreative løsninger.
I skal undersøge udvalgte materialers brudstyrke og sugeevne, og vurdere, hvilke materialer der er bedst egnet til at sikre et hus mod oversvømmelse. Derefter skal I designe et oversvømmelsessikret hus i et 3D-tegneprogram.
Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en løsning. De får erfaring med og viden om bl.a. materialers egenskaber, et 3D-tegneprogram og ingeniørens arbejdsmetode.
Læs mere i lærervejledningen, der er en del af opgavesættet.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.
Engineering model
Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.
Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.