Svampe-emballage

Find undervisningsmaterialer til et spændende engineering-baseret klimaforløb

Klimaforløb til udskolingen

Svampe-emballage er et engineering-forløb, som skal fremme elevernes handlelyst, innovation og handlekompetence. Dette forløb fokuserer på teknologi, som kan bidrag til at begrænse udledningen af CO2 til atmosfæren, nemlig udvikling af emballage baseret på svampe-mycelium, som et alternativ til plastholdig emballage.

Eleverne skal via strukturerede undersøgelser og med svampe-mycelium og carbons kredsløb, udvikle deres prototyper af emballage, som er bedst egnet til netop dén vare de har udvalgt.

Udskoling, primært biologi.

Udfordring og krav

I skal designe en prototype på en ny type  klimavenlig emballage der kan beskytte en mindre vare efter eget valg.
Emballagen skal bestå af materialer og svampemycelium. Jeres prototype skal kunne testes og have minimum 2 materialeegenskaber der gør den egnet som emballage. Den skal kunne beskytte jeres vare fra at gå i stykker ved et fald fra 1 meter.
Desuden skal I kunne redegøre for hvorfor  svampe-emballage er mere bæredygtig for klimaet, en fx plast.

Bestilling af svampe-mycelium

Svampe-mycelium, Ganoderma lucidum, kan bestilles hos www.fungafarm.com ved at sende en mail til orders@fungafarm.com med følgende oplysninger:

  • dato for ønsket levering (tidligst 14 dage efter bestilling)
  • leveringsadresse
  • navn og telefonnummer
  • betalingsoplysninger (EAN).

Svampe-mycelium bliver groet på korn og sælges i poser af 3 kg. Prisen for en pose (per 1. februar 2024) er kr. 300 ex. moms.
Levering koster kr. 60 ex. moms.

Efter levering bør mycelium opbevares på køl.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering-baseret klimaundervisning er et samarbejde mellem Engineer the Future og Københavns Professionshøjskole, finansieret af Villum Fonden.

  • Villum Fonden
  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Engineer the Future logo