Smæk på transporten

Find undervisningsmaterialer til et spændende engineering-baseret klimaforløb

Klimaforløb til udskolingen

I dette engineering-forløb er der fokus på udvikling af modelkøretøjer. Modellerne anvendes til at undersøge hvordan forskellige variable kan påvirke hvor langt et køretøj kan tilbagelægge på en bestemt mængde energi.

I designprocessen arbejdes desuden med matematisk modellering og hvordan regressionsanalyse og CAS-værktøjer kan bruges til at generalisere data fra undersøgelser. Data som i sidste ende kan anvendes til at forbedre elevernes endelige prototype.

Udskoling, fysik/kemi

Udfordring og krav

Eleverne skal konstruere en prototype, der kan køre så langt som muligt på den potentielle energi, der er lagret i en spændt musefælde.
De skal forholde sig til hvordan forskellige modeller kan bidrage til udvikling af løsninger, der kan reducere udledning af CO2, og redegøre for, hvordan overvejelserne omkring deres prototype kan have en betydning for reduktion af CO2-udledning i forbindelse med transport.

Konstruktionsvideo: Modelkøretøj til 'Smæk på transporten'

Konstruktionsvideo: Modelkøretøj til 'Smæk på transporten'

EiS_Engineering - naturfag i øjenhøjde_2019

EiS_Engineering - naturfag i øjenhøjde_2019

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Engineering-baseret klimaundervisning er et samarbejde mellem Engineer the Future og Københavns Professionshøjskole, finansieret af Villum Fonden.

  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Villum Fonden
  • Engineer the Future logo