Gør skolevejen sikker

Find undervisningsmaterialer her, så du er klar til Engineering Day

Velkommen til Engineering Day for mellemtrinnet

Her finder du alt det du skal bruge til opgaven 'Gør skolevejen sikker'. Denne opgave er udviklet til mellemtrinnet, men kan justeres til andre klassetrin.

Historien

Anna går i 6. klasse og er god til at færdes i trafikken, men hun har tit set farlige situationer med biler, cyklister og gående på vej til skole. Hendes lillebror Oliver bliver stadig fulgt i skole af deres far eller mor, men efter sommerferien skal han selv komme i skole.
Anna vil gerne hjælpe sin lillebror, så han får en tryg vej til skole. Men hvordan?

Udfordringen

Brug micro:bit til at løse nogle af de farlige situationer, der kan være i trafikken. Forestil dig, hvilke situationer Oliver kunne møde på sin vej til skole. Kan du gøre skolevejen mere sikker med micro:bit? Hvor vil du bruge den, og hvordan skal den programmeres?

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en løsning, der kan øge trafiksikkerheden. De får erfaring med og viden om bl.a. brug af sensorer (accelerometer og lyssensor) samt programmering.

Eleverne skal

  • Gennemføre enkle systematiske undersøgelser
  • Udvikle enkle produkter

Læs mere i lærervejledningen, som er en del af opgavesættet.

Inspirationsfilm: Gør skolevejen sikker-E-Day2019

Inspirationsfilm: Gør skolevejen sikker-E-Day2019

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.

  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Engineer the Future logo
  • Villum Fonden
  • VIA-University College
  • Astra