Byt beskeder med micro:bit

Find undervisningsmaterialer her, så du er klar til Engineering Day

Velkommen til Engineering Day for mellemtrinnet

Flere og flere skoler er blevet helt eller delvist mobilfrie. Det er godt for koncentrationen, men skidt for kommunikationen. Heldigvis er der mange andre muligheder for at kommunikere end ved at bruge sin mobiltelefon. Det er her, I kommer ind i billedet!

Udfordringen

I skal lave et program til en micro:bit, så I kan vise, videregive eller sende hemmelige beskeder til jeres klassekammerater. Måske kan I også programmere jeres micro:bit, så den kan modtage og afspille de beskeder, I får fra jeres klassekammerater.

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer et program til en micro:bit. De får erfaring med og viden om kodning, får bedre forståelse for teknologi og bliver selv skabere af teknologi.

Læs mere i lærervejledningen, som er en del af opgavesættet.

Hent materialet

Videovejledning: Byt beskeder med micro:bit-E-Day2018

Videovejledning: Byt beskeder med micro:bit-E-Day2018

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.

  • Astra
  • KP-Københavns Professions Højskole
  • VIA-University College
  • Engineer the Future logo
  • Villum Fonden