Byg boliger til Brasiliens børn

Find undervisningsmaterialer her, så du er klar til Engineering Day

Velkommen til Engineering Day for mellemtrinnet

I Brasiliens næststørste by Rio de Janeiro bor mange af byens fattigste børn i store slumområder kaldet favelaer. Husene er ofte utætte og usle, da mange familier ikke har råd til at købe ordentlige materialer til at bygge af.
Ingeniørerne arbejder derfor på at udvikle og bygge af bæredygtige byggematerialer, der kan genbruges og er billigere. Det er svært, men måske kan I hjælpe dem?

Udfordringen

I skal designe en model af en etagebygning, som kan erstatte nogle af favelaens primitive huse. I skal designe, bygge og styre økonomien for byggeriet. Målet er at bygge den højeste og mest stabile etagebygning for de 1000 Engineering Dollars, I har til rådighed.

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får ideer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en model af en etagebygning ved hjælp af simple materialer og værktøjer. De opnår erfaringer og viden om bl.a. materialers egenskaber, geometriske former, ingeniørens arbejdsmetode samt budgetstyring.

Eleverne

  • skal gennemføre enkle systematiske undersøgelser
  • får erfaring med udvikling og vurdering af produkter

Læs mere i lærervejledningen, som er en del af opgavesættet.

Inspirationsfilm: Byg boliger til Brasiliens børn-E-Day2018

Inspirationsfilm: Byg boliger til Brasiliens børn-E-Day2018

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.

  • VIA-University College
  • Astra
  • Villum Fonden
  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Engineer the Future logo