Design et køretøj med solcelleteknologi

Bliv inspireret af undervisningsforløb til Danmarks Tekniske Museum

Solcelleteknologi

Forløbet ’Design et køretøj med solcelleteknologi’ er udviklet af Engineer the Future til Danmarks Tekniske Museums makerspace og særudstilling ’Sort energi og grønne håb’.

Har man ikke mulighed for at besøge Danmarks Tekniske Museum, kan forløbet nemt tilpasses til undervisning i grundskolen uden besøg, ligesom det kan bruges som inspiration til andre forløb i forbindelse med energiforsyning og bæredygtighed.

I dette forløb er fokus på solcelleteknologi, som en af løsningerne på nutidens udfordringer med at finde bæredygtige alternativer til fossile brændsler (sort energi).

Tidsramme er cirka 3 timer.

Færdigheds- og vidensområder

Fysik/kemi: ’Energiomsætning’ og ’Produktion og  teknologi’
Geografi: ’Jordkloden og dens klima’
Fællesfagligt: ’Bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan’ og ’Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår’.

Udfordring og krav

Eleverne skal designe og konstruere en prototype af et køretøj, der drives af solceller.
Køretøjet skal kunne anvendes til at transportere pakker over en bestemt afstand hurtigst muligt.

Eleverne får udleveret et køretøj med bund, hjul og motor som ikke må ændres undervejs. Resten skal de selv designe/konstruere. Prototypen skal til sidst kunne køre ca. 4 meter med en pakke, som vejer 20 g. Køretøjet skal have et område på størrelse med en Post-it til at opbevare pakken på.

Den viden og erfaring, som opnås får gennem designprocessen, skal indgå i den afsluttende præsentation af prototypen.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering-baseret klimaundervisning er et samarbejde mellem Engineer the Future og Københavns Professionshøjskole, finansieret af Villum Fonden.

  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Villum Fonden
  • Engineer the Future logo