Design din egen chokolademousse

Engineering-forløb

Introduktion

I dette forløb skal eleverne, som ansatte i en udviklingsafdeling på en dessertfabrik, udvikle en chokolademousse til en bestemt målgruppe for eksempel veganere, diabetikere eller teenagere. Mousserne skal sælges som små lette portionsanrettede løsninger, som forbrugeren kan finde i kølemontren ved siden af mælk og yoghurt.

Udarbejdet af

Lise Daugaard, Aurehøj Gymnasium og Marianne Jakobsen, Herlev Gymnasium & HF i samarbejde med Engineer the Future og med støtte fra Region Hovedstaden.

Fag

Kemi B

Kernestof

  • Lipider
  • Triglycerider
  • Polaritet
  • Emulsioner
  • Miceller
  • Emulgatorer
  • Fødevarekemi
  • Molekylær gastronomi

Antal lektioner

7-8 lektioner à 90 min.

Udfordring

Eleverne er ansat i udviklingsafdelingen på en dessertfabrik, hvor de har fået til opgave at udvikle en dessert til en ny målgruppe.

Produkt

  • Eleverne skal fremstille en chokolademousse, der primært er baseret på vand og chokolade - uden æg!
  • Chokolademoussen skal henvende sig til en udvalgt målgruppe og afspejle dette i smag, konsistens, ingredienser, udseende og navn.
  • Chokolademoussen skal være deklareret og salgbar i almindelige supermarkeder.

Materialer til download

  • Lærervejledning
  • Lektionsplan
  • PPT "Design din egen chokolademousse"
  • PPT "Introduktion til engineering". Downloades her.
  • Elevopgave: Narrativ, udfordring og kriterier
  • Notat om chokolademousse

Hent alle materialer 

Forløbet er udviklet med støtte fra Region Hovedstaden.

  • Engineer the Future logo
  • Regionh Logo