Krydderurter - sådan fungerer en plante

Find undervisningsmaterialer her

Inspirationsforløb

Vores inspirationsforløb er er udviklet og gennemført af uddannede engineering-lærere, og tanken er at det kan inspirere andre lærere til selv at udvikle lignende engineering-forløb.

Fakta:

  • Årgang: Mellemtrin
  • Fag: Matematik, natur/teknologi og dansk.
  • Kompetencer og læringsmål: Undersøgelseskompetencen, kommunikation, modelleringskompetencen og Engineeringmetoden.
  • Varighed: en projektuge.

Forløbsbeskrivelse

Eleverne inddeles i grupper og får udleveret krydderurter. Disse skal bruge 3 uger senere som frisk krydderi på pizzasnegle, de selv skal bage i madkundskab. Udfordringen består i at passe planterne i 3 uger. Det kræver, at eleverne sætter sig ind i planternes behov, får indsigt i fotosyntesen og planternes behov for lys, vand og næring.

Undersøgelser

Eleverne laver undersøgelser med vandpests iltproduktion samt vandpest og CO2 indikator. Ligeledes undersøger de, hvordan et vandingssystem kan fungere og om en plante kan få tilstrækkeligt lys og gødning i december måned.

Produkt

Der er krav om at bygge et vandingssystem.
Der er mange prototyper der udnytter kapillarkræfterne via nogle strimler fra engangsklude. Nogle grupper kan tilføre mere næring ved at ompotte planten til en større potte med mere muld.

Proces

Engineeringmetoden giver eleverne overblik over forløbet og hjælper dem til at gennemføre de nødvendige undersøgelser, hvor den nye viden bliver brugt i udformningen af deres prototype.

Hent forløbet som PDF

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Engineering i skolen er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.

Læs mere om Engineering i skolen

  • Engineer the Future logo
  • Villum Fonden
  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Astra
  • VIA-University College