Optimér din mozzarella

Engineering-inspirationsforløb

Forløbsbeskrivelse

Forløbet omhandler udvikling og optimering af mozzarellaost med fokus på de molekylærbiologiske og kemiske processer. Forløbet er udformet således, at eleverne løbende arbejder med selvvalgte forbedringsmuligheder med udgangspunkt i fx pH-målinger, polære og upolære stoffer samt syre-base kemi. I biologiundervisningen kan der bl.a. arbejdes med enzymer, proteiner samt kost og ernæring.

Udfordring og prototype

Eleverne udvikler og optimerer deres egen mozzarellaost. Afslutningsvist bages fx en mozzarellapizza med egen ost.

Kernestof

Kemi:

  • Polære og upolære stoffer,
  • Fedtstoffer
  • Syre-base kemi
  • pH-målinger

Biologi:

  • Aminosyrer p
  • Proteiner
  • Enzymer
  • Bakterier
  • Kost og ernæring
  • Råvarer: Hvad er mælk? Hvordan laves mælk om til ost?

Fag

Kemi B og C

Biologi B og C

Omfang

8-9 moduler à 90 min.

Udviklet af

Marianne Jakobsen, Herlev Gymnasium

Udviklet med støtte fra Region Hovedstaden.

  • Engineer the Future logo
  • Regionh Logo