Karriere­læringsspil

Et engagerende brætspil til gymnasieelever om uddannelsesvalg, karriere og fritid

I Karrierelæringsspillet Engineer the Future spiller dine elever en person, der netop har taget studentereksamen og nu står over for en masse spændende valg omkring uddannelse, job og fritid.

Spillet er et sjovt og anderledes redskab til karrierelæring i gymnasiet. Via en legende tilgang får eleverne et bredt indblik i nogle af de mange muligheder, en naturvidenskabelig- eller ingeniøruddannelse kan føre til.

Print spillet selv

emu.dk kan du downloade spillet, så du selv kan printe det

Vi har desuden masser af spil på lager. Hvis du kunne tænke dig at modtage et klassesæt med 6 spil helt gratis, skal du blot udfylde formularen på nedenstående link.

Så sørger vi for at få sendt det afsted hurtigst muligt.

Klassesættene deles ud efter først-til-mølle princippet, så længe lager haves.

Bestil spil her

Om spillet

I spillet skaber eleverne et livsforløb, der består af både uddannelse, job og fritid. Uddannelsesmuligheder og jobs er nøje afstemt, så eleverne får en reel indsigt i, hvilke uddannelser der giver kompetencer til hvilke jobtyper. Eleverne vil også opleve, at der er mange forskellige veje at gå indenfor de enkelte fagområder. Et valg er ikke endegyldigt. I spillet skaber eleverne et livsforløb, der udover uddannelse og job også består af fx frivilligt arbejde, projekter i udlandet, spændende opfindelser, køb af hund, familieforøgelse, fester, rejser og meget andet.

Gymnasiereformen stiller krav til underviserne om at inddrage karrierelæring i undervisningen og understøtte, at eleverne udvikler kompetencer til at træffe kvalificerede valg ang. uddannelse. Karrierelæringsspillet Engineer the Future er et konkret redskab, der gør det enkelt at indfri kravene. Med en legende tilgang kickstarter karrierelæringsspillet de vigtige, og til tider svære, snakke om uddannelse og job.

Spillet vil åbne elevernes øjne for de mange studieretninger og karrieremuligheder, der ligger i STEM-fagene.

Spillet er for 2-5 deltagere og tager ca. 45-60 minutter at spille.

For at få det fulde udbytte af spillet anbefaler vi, at du inddrager de øvelser vi har udviklet til spillet. Øvelserne indeholder bl.a. forslag til, hvordan du kan tale med din klasse om studievalg og på hvilken baggrund valgene tages. Øvelser og forløb finder du i menuen herunder.

Forslag til anvendelse

Det er oplagt at anvende spillet på grundforløbet, hvor det vil pege ind i studieretningsvalget. Karrierelæringsspillet kan også spilles i naturfagene på de samfundsfaglige linjer, hvor det vil pege ind i uddannelsesmuligheder for samfundsfaglige eleverog evt. motivere til at opgradere naturvidenskabelige fag til B eller A-niveau. Endelig kan spillet anvendes på naturvidenskabelige studieretninger, hvor det kan styrke eleverne i de mere fagspecifikke uddannelsesvalg.

Lærervejledning

Her finder du en lærervejledning, der sætter fokus på, hvordan du kan bruge karrierelæringsspillet i din undervisning. Vejledningen indeholder også refleksionsøvelser, som klassen kan arbejde med efter spillet.

Spillet findes i to udgaver. Download lærervejledningen til version 1

Lærervejledning version 1

Download lærervejledning til version 2 (der står revideret udgave på forsiden af spillet)

Lærervejledning version 2

Lær at spille

På siden her finder du en kort film, der forklarer handlingen og reglerne i spillet. Filmen henvender sig til både elever og undervisere og kan med fordel ses inden spillet spilles første gang.

Spillet findes i to udgaver. Hvis du har version 2, står der revideret udgave på forsiden af spillet.

Instruktionsfilm version 1

Instruktionsfilm version 2

Du finder også en vejledning til, hvordan du kommer i gang med at spille med din klasse.

Kom godt i gang med at spille

Spillevejledningen til spillet findes naturligvis i æsken sammen med spillet, men den kan også downloades her.

Download spillevejledningen til den version af spillet du har. Der står revideret udgave på forsiden af spillet, hvis du har version 2.

Spilvejledning version 1

Spilvejledning version 2

Kønssensitiv spilvejledning

Øvelser og forløb

Her finder du en række af øvelser og forslag til, hvordan du kan inddrage karrierelæring i din undervisning. Øvelserne supplerer lærervejledningen.

Jobtræet

Formålet med denne øvelse er at gøre eleverne opmærksomme på det netværk af voksne, de har omkring sig, som kilder til information om karriere og arbejdsliv.

Download: Jobtræet

Skriveværksted

Formålet med skriveværkstedet er, at eleverne får anledning til at reflektere over nogle af de valg og værdier, de har mødt undervejs i karrierelæringsspillet.

Download: Skriveværksted

Jobannoncer eller studiebeskrivelser

I denne øvelse skal eleverne gøre sig tanker om, hvad de ser som det gode liv. Ved at tale om de forskellige liv, der følger med forskellige jobs og uddannelser, kan de blive mere bevidste om deres egen motivation og præferencer.

Download: Jobannoncer eller studiebeskrivelser

Måder at vælge på

Formålet med øvelsen er, at eleverne bliver præsenteret for forskellige måder at vælge uddannelse på, og at de hver især tænker over, hvordan de foretrækker at træffe valg.

Download: Måder at vælge på

Øvelser målrettet fag og aktiviteter

Her kan du få idéer til øvelser, der er målrettet specifikke fag og aktiviteter.

Download: Øvelser målrettet fag/aktiviteter

Evaluering

Når I har spillet karrierelæringsspillet, vil vi gerne have, at I sender os jeres feedback, ved at svare på en række spørgsmål.

Evaluering til elever

Evaluering til undervisere

Der var en rigtig god energi i klassen. Eleverne spillede og var dybt optagede af det. Spil som dette er en super god mulighed for at diskutere fremtidsplaner, karriere og uddannelse med eleverne!

- Claus Witfelt, underviser i Informatik og Historie, Ørestad Gymnasium

Instruktionsfilm

Spillet findes i to udgaver. Den første film passer til version 1 af karrierelæringsspillet, den anden til version 2 (Har du version 2, står der revideret udgave på forsiden af spillet).

Kontakt

Lene

Lene Pfeiffer Petersen

Uddannelseskonsulent

Karrierelæringsspillet er udviklet i samarbejde med Play Circle med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler og William Demant Fonden.