Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Stresser studievalget?

Brug guiden og gør dit studievalg nemmere

Er du usikker på, hvilket studie du skal vælge? Det er helt normalt.

Samtaleguiden kan hjælpe dig med at finde ud af hvilken vej, der passer til dig. Ved at snakke med din mor, far eller en anden voksen, der kender dig godt, kan du samle dine tanker og få retning til din rejse.

Sæt cirka en time af, så har I tid til at snakke emnerne godt igennem. Har I ikke så lang tid, så se 'take-away menuen' længere nede på siden - det tager 10-20 minutter.

Om I vil snakke over en kop kaffe, på en gåtur eller et tredje sted - det er helt op til jer.

Se guiden igennem, før I starter snakken.

Studievalg = studiestress. Sådan har mange det, men det hjælper at snakke med en om tvivlen

-

Samtaleguiden - 1 time

Download som PDF eller følg guiden her på siden.

Samtaleguiden i pdf

Kære ung

Samtaleguiden starter lige der, hvor tvivlen og de mange muligheder fylder hovedet. Det er første skridt på vejen mod et godt studievalg.

Guiden giver ikke konkrete anvisninger eller anbefaler ét rigtigt studie, men hjælper med at træffe et studievalg baseret på personlighed og styrker. Den kan fx også bruges til at vurdere to konkrete studier op imod hinanden.

Samtaleguiden kan gennemføres fra start til slut, men I kan også tage den i etaper eller udvælge de spørgsmål, som giver bedst mening for lige netop jer.

God fornøjelse!

Før samtalen

1. At gøre en forskel

2. Engagement

3. Relationer

4. Positive følelser

5. At lykkes og komme i mål

Efter samtalen

 

Mød Amanda, Benjamin og Alice, der alle har brugt guiden til at snakke med deres forældre. De havde virkelig brug for det!

 

Take-away samtalemenu - 10-20 minutter

Afsæt 10-20 minutter til samtalen og tag udgangspunkt i spørgsmålene nedenfor.

Hvis I så har brug for en dybere snak en anden dag, så kan I tage fat i den fulde samtaleguide til en times snak om studievalg.

Kære ung

Denne take-away samtalemenu er for dig, som ønsker at tage en indledende samtale om studievalg med din mor eller far, og som kan sætte 10 – 20 minutter af.

I skal tale om tre af de emner, som er vigtigst for et vellykket studievalg.

I skal tale sammen på det tidspunkt og på den måde som passer jer.

God fornøjelse!

1. At gøre en forskel

2. Relationer

3. Positive følelser

Efter samtalen

 

Eksperter

Samtaleguiden er udviklet i samarbejde med førende eksperter, som har bidraget med hver deres perspektiv på, hvorfor samtalen om studievalg er vigtig.

Med hjælp fra eksperterne har vi udviklet en samtaleguide, der har til formål at skabe bedre samtaler mellem unge og deres forældre om studievalg.

Få mere at vide om eksperterne her:

 

Hvorfor?

Engineer the Future og studievalg

Samtaleguiden er et gratis redskab til dig, der ønsker at træffe et personligt studievalg.

Samtaleguiden er ment som en hjælp til at tage en snak som kommer hele vejen rundt om dig, der skal træffe et studievalg. Guiden inddrager alt det som forældre og nære venner kender til dig – dine styrker, kompetencer, drømme osv.

Vi har skabt en samtaleguide – ikke en test. Samtalen giver dig et bedre grundlag for at træffe dit eget studievalg – ikke nødvendigvis et entydigt resultat, men en hjælp til at få øje på muligheder, som du ellers ville overse.

”Jeg valgte forkert i første omgang, og det havde jeg ikke hvis jeg havde taget samtaleguiden. Og det var præcis de her spørgsmål, som jeg vendte tilbage til, da jeg skulle finde ud af hvorfor det her studie ikke duede, og hvad jeg så ville.”
– Deltager på samtalesalon efter at have prøvet samtaleguiden.

Samtaleguiden er skabt af Engineer the Future.