Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Stresser studievalget?

Tal med dem, der kender dig bedst – dine forældre eller gode venner. Det giver dig inspiration til et personligt studievalg.

Her kan du få en guide, der hjælper dig tage samtalen med en der kender dig godt.

 

Download som PDF eller følg guiden her på siden.

Samtaleguiden

 

Samtaleguiden

Afsæt 60 minutter til samtalen.

Intro

Kære unge og jeres forældre

Denne samtaleguide åbner for en indledende snak om studievalg og muligheder mellem forældre og uddannelsessøgende teenagere/voksne børn. Den giver ikke konkrete anvisninger eller anbefaler et enkelt studie frem for et andet. Guiden starter lige der, hvor tvivlen og de mange muligheder fylder hovedet. Vi ser det som et første skridt på vejen mod et godt studievalg.

Samtaleguiden kan gennemføres fra start til slut, men I er naturligvis også velkomne til at tage den i etaper eller at udvælge de spørgsmål, som giver bedst mening for lige netop jer. I kan også bruge guiden til fx. at vurdere to konkrete studier op imod hinanden.

God fornøjelse
Engineer the Future

Før samtalen

1. At gøre en forskel

2. Engagement

3. Relationer

4. Positive følelser

5. At lykkes og komme i mål

Efter samtalen

 

Find inspiration

Tre film om, hvordan andre unge har talt med deres forældre om studievalg.

 

 

Eksperter

Samtaleguiden er udviklet i samarbejde med førende eksperter, som har bidraget med hver deres perspektiv på, hvorfor samtalen om studievalg er vigtig.

Med hjælp fra eksperterne har vi udviklet en samtaleguide, der har til formål at skabe bedre samtaler mellem unge og deres forældre om studievalg.

Få mere at vide om eksperterne her:

 

Hvorfor?

Engineer the future og studievalg

Samtaleguiden er et gratis redskab til dig, der ønsker at træffe et personligt studievalg.

Samtaleguiden er ment som en hjælp til at tage en snak som kommer hele vejen rundt om dig, der skal træffe et studievalg. Guiden inddrager alt det som forældre og nære venner kender til dig – dine styrker, kompetencer, drømme osv.

Vi har skabt en samtaleguide – ikke en test. Samtalen giver dig et bedre grundlag for at træffe dit eget studievalg – ikke nødvendigvis et entydigt resultat, men en hjælp til at få øje på muligheder, som du ellers ville overse.

”Jeg valgte forkert i første omgang, og det havde jeg ikke hvis jeg havde taget samtaleguiden. Og det var præcis de her spørgsmål, som jeg vendte tilbage til, da jeg skulle finde ud af hvorfor det her studie ikke duede, og hvad jeg så ville.”
– Deltager på samtalesalon efter at have prøvet samtaleguiden.

Samtaleguiden er skabt af Engineer the Future.