Engineer the future for everyone

Med en ingeniør, it eller science-uddannelse

Verden skal indrettes til os alle

Der er plads til alle typer af unge i udviklingen af de teknologiske, it- og naturvidenskabelige løsninger, som kommer til at danne rammerne omkring vores alles liv og muligheder.

 • Skal du være en del af teamet, der udvikler flere præventionsformer til mænd - eller nogle til kvinder med færre bivirkninger?
 • Eller måske være med til at udvikle teknologiske hjælpemidler til blinde og svagtseende studerende, som kan bruges uden problemer?
 • Eller hvad med at bidrage til at dødeligheden hos mænd med type-2 diabetes sættes ned?

Lad os skabe en fremtid for alle, engineer the future… for everyone.

Der findes 9 former for prævention til kvinder og kun én til mænd (foruden sterilisation). Så kvinder har mange muligheder at beskytte sig, og bærer ofte et stort ansvar for sikker sex samt tager bivirkningerne. Måske er tiden kommet til at mænd får mulighed for at tage en større del af ansvar og bivirkninger? Måske skulle vi tænke på nye måder og finde flere muligheder for at alle kan vælge, hvordan de vil beskytte sig?  Det er da værd at tænke over og værd at finde nye løsninger på.

På billedet er:
Rasmus, studerer Mekanik og produktion på Aalborg Universitet.
Shantha, studerer fysik på Københavns Universitet.

Synshandicappede studerende hægtes af den digitale undervisning. Fordi der ikke er krav om digital tilgængelighed forhindres unge med synshandicap i at få samme udbytte af undervisningen som seende klassekammerater. 71% blinde og svagtseende studerende har problemer med digitale materialer.

På billedet er:
Amalie, studerer it- og informationsvidenskab på Københavns Universitet.
Muhamad, studerer Software Engineering på Syddansk Universitet.

Overproduktion er spild af ressourcer. Nyt tøj går jævnligt til spilde. Virksomhederne destruerer nemlig store mængder nyt, usolgt tøj. Affalds-rådgivningsfirmaet Econet har for Forbrugerrådet Tænk lavet en analyse af, hvor meget nyt tøj danske producenter smider ud. På baggrund af data fra perioden 2018-2020 viser undersøgelsen, at cirka 677 tons nyt tøj hvert år bliver smidt ud. Det svarer til cirka 2,7 millioner t-shirts om året.

På billedet er:
Guillermo, læser til Diplomingeniør i bioteknologi på Professionshøjskolen Absalon.
Aitor, læser til Diplomingeniør i bioteknologi på Professionshøjskolen Absalon.

Mænd med type-2 diabetes har en overdødelighed på 75% blandt andet fordi de har det svært i mødet med sundhedsvæsenet. Måske skulle vi indrette sundhedsvæsenet, så det passer bedre til mænd? Hvordan skal fremtidens konsultation se ud, skal mænd kunne kontakte lægen på nye måder – eller måske i højere grad monitorere eget helbred selv? Vi har ikke løsningen, men vi er sikker på at der findes mange løsninger. Vi må tænke nyt og finde løsninger sammen.

På billedet er:
Shantha, fysikstuderende på Københavns Universitet.
Nanna, læser til Diplomingeniør i byggeteknik på Århus Universitet.
Rasmus, studerer Mekanik og produktion på Aalborg Universitet.

Pigmentering er en beskyttende faktor for kræft i huden, og derfor er der langt flere hudkræfttilfælde inkl. modermærkekræft blandt folk med lys pigmentering end mørk. Derfor er der i absolutte tal for dødelighed højere blandt mennesker med lys hud.

Der er færre tilfælde blandt folk med mørk hud (fordi de har en naturlig beskyttelse), men dem der får diagnosen har en relativ højere dødelighed. Måske skal vi finde ud af, hvordan vi opdager kræften tidligere på alle typer pigmentering? Måske skal vi finde nye måder at undersøge på, scanne eller noget helt tredje? Hvad ved vi? Vi ved, at vi har brug for nye måder at tænke på, nye teknologier og nye løsninger, så flere overlever kræft.

På billedet er:
Mathilde, studerer Bæredygtigt design på Danmarks Tekniske Universitet.
Ibrahim, studerer Pharmaceutical design and engineering på Danmarks Tekniske Universitet.
Isabella, studerer Robotteknologi på Syddansk Universitet.

 • Vattenfall
 • EWH-Engineering World Health ved DTU
 • IDA-Ingeniørforeningen
 • Ticra
 • SDU-Syddansk Universitet
 • VIA-University College
 • Novonordiskny
 • Ekj
 • PPlus
 • Lego Education
 • Rambøll
 • Pf-Polyteknisk forening