Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Stresser studievalget?

Brug vores guide til at gøre dit studievalg nemmere


Er du forælder eller ung?

Tag et studievalg, der passer til dig

Tag udgangspunkt i dig selv og din personlighed, når du vælger studie. Det er nemlig sådan, du finder et studie, der passer til lige netop dig.

Vidste du, at forældre har stor indflydelse på, hvilket studie deres børn vælger? Det er uanset om børnene ved det eller ej.

Vi anbefaler faktisk, at du tager en ærlig og åben snak om dit studievalg - med lige netop dine forældre*. Forældre er faktisk rigtig gode at snakke studievalg med, men det skal gøres på den rigtige måde.

Derfor har vi lavet en guide.

Vi kalder den samtaleguiden. Den hjælper jer med at tage den svære samtale om studievalget på en ordentlig måde.

Vidste du også, at forældre synes, det er lige så svært at snakke om studievalg med deres børn, som det er at snakke med dem om sex?

Med samtaleguiden får I taget den svære snak sammen, og I kommer begge til at tage udgangspunkt i, hvad du holder af som person - og ikke hvad dine forældre synes, du skal være.

Jeg valgte forkert studie i første omgang, og det havde jeg ikke gjort, hvis jeg havde brugt samtaleguiden.

- Ung efter at have prøvet samtaleguiden

Samtaleguiden er ikke en test og giver ikke nødvendigvis svaret på, hvilket studie du præcis skal læse. Den giver til gengæld et sikkert grundlag for at træffe et rigtigt studievalg for dig som person.

Samtaleguiden er skabt af Engineer the Future i samarbejde med tre førende eksperter.

*) Du kan selvfølgelig også bruge guiden til at snakke med andre end dine forældre - bare de kender dig godt!