Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Sammen er vi stærkere

Partnerskab i Engineer the Future

En plus en giver mere end to

English version

Engineer the Future er en bred alliance bestående af teknologistærke virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer. Vi samarbejder om at løfte den teknologiske dannelse hos børn og unge samt at få flere unge til at søge mod de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser.

En analyse foretaget af IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og Ingeniørforeningen IDA viser, at i 203O vil Danmark mangle 13.000 kandidater inden for områderne ingeniør, teknik og it. Hertil kommer en mangel på 7000 personer med en mellemlang teknik eller it-uddannelse. Det kræver en koordineret indsats at løfte den udfordring. 

To hovedområder

Skal vi sikre teknologisk dannelse hos den næste generation, er vi nødt til at sætte ind allerede i grundskolen og fastholde interessen gennem gymnasiet – helt indtil de unge skal vælge uddannelse. Derfor er Engineer the Futures primære fokusområder ”Engineering i skolen og gymnasiet”, "Book en ekspert" samt branding og studievalgskampagner målrettet unge.

  1. Branding

    Befolkningen (særligt unge) skal se ingeniører som en faggruppe, der bidrager til at løse samfundsudfordringer. 
  2. Uddannelse

    Elevernes motivation og interesse for STEM-fagene skal løftes både i grundskolen og i gymnasiet.

 

Hvad har vi opnået?

Gennem brandingkampagner har vi bidraget til, at optaget på ingeniøruddannelserne er steget med 28% siden 2014.

Via ”Engineering i skolen og gymnasiet” og skolebesøgsordningen ”Book en ekspert” har vi inspireret og motiveret mere end 3.500 lærere og 100.000 elever til mere virkelighedsnær naturfagsundervisning, som er afgørende for at styrke fremtidige generationers tekniske og naturvidenskabelige kompetencer.

Hvis vi skal løse de aktuelle udfordringer på klima og sundhedsområdet, må dansk erhvervsliv stå sammen om at sikre, at flere unge tager en STEM-uddannelse. Rambøll har været med i Engineer the Future siden 2014 og vores oplevelse er, at netop fordi vi tager et fælles ansvar, kan vi opnå stærke resultater.

- Ib Enevoldsen, CEO Rambøll Danmark

Vær med - vi har brug for alle kræfter

Bliv en del af Engineer the Future og vær med til at løfte begejstringen for naturvidenskab og teknologi blandt børn og unge. Det er til gavn for samfundet generelt og for de virksomheder, der ellers risikerer at mangle kvalificeret arbejdskraft indenfor få år.

For at løfte denne dagsorden bedst muligt ønsker vi både uddannelsessteder, organisationer og virksomheder som partnere i Engineer the Future. Vi har brug for jeres bidrag både i form af engagement og økonomi.

Som partner i Engineer the Future får I:

Medarbejderarrangement

Viden

Partnerevent

Levendegørelse af jeres CSR-strategi

Erhvervspraktik - en praktisk guide til virksomheder

Medarbejdere som rollemodeller

Logooversigt

Presseindsatser

Følg med i vores arbejde

A.P. Møller - Mærsk gennemgår i disse år en omfattende transformation på en lang række planer, ikke mindst digitalt. Vi er i dag en af de største it-arbejdspladser i Danmark, og teknologi vil spille en endnu større rolle i fremtiden for både Mærsk og samfundet som helhed. Derfor ser vi det også som en vigtig opgave at bidrage til, at flere unge i fremtiden uddanner sig inden for it og teknologi. Her spiller Engineer the Future en betydelig rolle.

- Bettina Mølgaard, head of Global Talent Acquisition and Talent Management i A. P. Møller – Mærsk

 
 logo
 logo
Foreningen af Rådgivende ingeniører logo
 logo
ibm logo
siemens gamesa logo
 logo
cowi logo
 logo
 logo
 logo
 logo