Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Engineering i skolen

Begejstring og fagligt løft

Engineering i skolen er et 10-årigt program, der skal integrere 'engineering' i STEM-undervisningen i grundskolen. Programmet, der bygger på internationalt anerkendt didaktik, skal fremme elevernes læring og løfte det faglige niveau i STEM-fagene. Vi vil gerne bidrage til, at eleverne oplever STEM-undervisningen som vedkommende, inspirerende og lærerig.

Hvad er Engineering?

Når eleverne arbejder med engineering, skal de løse et konkret problem gennem forskellige delprocesesser, der er inspireret af ingeniørernes måde at arbejde på.

De udfordringer, eleverne stilles overfor, kan handle om alt fra klima, miljø og transport til byggeri, it og infrastruktur. Se videoerne herunder eller læs mere på siden om engineering her.

 

 

Det har givet en fed forståelse både for mig og eleverne i at arbejde anderledes.

- Lise, naturfagslærer, Aalykkeskolen i Kolding

Hvordan bruges Engineering i undervisningen

 

Engineering Design Proces

Modellen viser de faser man skal igennem i et forløb, der følger engineering-didaktikken.

Læs mere om modellen, og hvordan den bruges i undervisningen på vores side: Hvad er engineering.

 

Engineering i skolen er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. 

 logo
 logo
 logo
 logo
 logo