Design et hus, der ikke kan drukne

Find undervisningsmaterialer her, så du er klar til Engineering Day

Velkommen til Engineering Day for udskolingen

I fremtiden risikerer langt flere danskere i kystnære områder at komme til at opleve oversvømmelser. Prognoser forudsiger, at vandstanden i Danmark kan komme til at stige helt op til 140 centimeter i løbet af det 21. århundrede på grund af et varmere klima. Det betyder, at flere huse i fremtiden kan opleve at stå under vand til stor skade for beboerne. Ingeniører arbejder derfor på højtryk med at udvikle bygninger, der kan modstå oversvømmelser. Dit job er at hjælpe dem med nye og kreative løsninger.

Udfordringen

I skal undersøge udvalgte materialers brudstyrke og sugeevne, og vurdere, hvilke materialer der er bedst egnet til at sikre et hus mod oversvømmelse. Derefter skal I designe et oversvømmelsessikret hus i et 3D-tegneprogram.

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en løsning. De får erfaring med og viden om bl.a. materialers egenskaber, et 3D-tegneprogram og ingeniørens arbejdsmetode.

Læs mere i lærervejledningen, der er en del af opgavesættet.

Inspirationsfilm: Design et hus der ikke kan drukne-E-Day2018

Inspirationsfilm: Design et hus der ikke kan drukne-E-Day2018

Skriv dig op til vores nyhedsbrev herunder, så får du seneste nyt om Engineering Day samt praksisnære tips og tricks til din undervisning ca. 5 gange om året.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Skal udfyldes
Må vi kontakte dig om pressebesøg? *
Jeg er interesseret i materiale til

Jeg giver hermed samtykke til, at Engineer the Future gemmer mine kontaktoplysninger med henblik på at holde mig opdateret om Engineering Day og Book en ekspert. Oplysningerne vil kun blive brugt af Engineer the Future og deles ikke med andre.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage via mail til info@engineerthefuture.dk

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i at bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra.
Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden.

  • Engineer the Future logo
  • VIA-University College
  • Villum Fonden
  • KP-Københavns Professions Højskole
  • Astra