Optimér din mozzarella
Engineering-forløb
Fag
Kemi B og C
Biologi B og C
Kernestof
Kemi: polære og upolære stoffer, fedtstoffer, syre-base kemi, pH målinger
Biologi: aminosyrer, proteiner, enzymer, bakterier, kost og ernæring
Råvarer: Hvad er mælk? Hvordan laves mælk om til ost?
Antal moduler
8-9 moduler à 90 min.
Forløbsbeskrivelse
Forløbet omhandler udvikling og optimering af mozzarellaost med fokus på de molekylærbiologiske og kemiske processer. Forløbet er udformet således, at eleverne løbende arbejder med selvvalgte forbedringsmuligheder med udgangspunkt i fx pH-målinger, polære og upolære stoffer samt syre-base kemi. I biologiundervisningen kan der bl.a. arbejdes med enzymer, proteiner samt kost og ernæring.
Udfordring og produkt
Eleverne udvikler og optimerer deres egen mozzarellaost. Afslutningsvist bages fx en mozzarellapizza med egen ost.
Forløbet er udviklet med støtte fra Region Hovedstaden.