Visioneering 2024

Årsmøde for Danmarks teknologiske alliance

Årets konference om fremtidens kompetencer,  undervisning og uddannelse

1. oktober kl. 14-17
Kalvebod Brygge 31-33 i København

Med ti års erfaringer og et behov der peger fremad, samler Danmarks teknologiske alliance Engineer the Future de vigtigste aktører blandt danske virksomheder, uddannelsesinstitutioner og fonde til en fælles samtale om de udfordringer og muligheder, vores børn og unge står overfor i mødet med en fremtid, som ingen af os kender.

Foreløbigt program:

• Fra kunstig til gunstig intelligens – AI’s rolle i skoler og gymnasier

Hvordan forbereder vi børn og unge til en teknologisk fremtid?

• Fælles om fremtidens kompetencer

Hvilke kompetencer bliver der brug for i fremtiden?

• Et bæredygtigt uddannelsessystem?

Hvordan styrker vi sammenhængskraften mellem fremtidens uddannelser og arbejdspladser?

Konferencen er for alliancens partnere og andre, der brænder for emnet.

Der er reserveret pladser til særligt inviterede alliancepartnere, så på grund af begrænset kapacitet opfordrer vi dig til tidligt at indikere din interesse ved at udfylde formularen herunder. Når vi åbner op for den generelle tilmelding, modtager du på mail et personligt tilmeldingslink med yderligere detaljer.

Det er gratis at deltage.

Skriv dig op her

Til Visioneering 2024 kan du møde (opdateres løbende)

Dariakrivonos

Keynote: Daria Krivonos

Administrerende direktør i Instituttet for Fremtidsforskning.

Fremtiden er ikke en destination, det er en foranderlig horisont. Økonom af uddannelse og eksplorativ af natur, mener Dasha, at det at holde sig ajour med den aktuelle udvikling og se ud over den umiddelbare planlægningshorisont er essentielt. Dasha har en stor og bred viden om megatrends og udviklingsmønstre, der kombineret med professionel erfaring i blandt andet Maersk, gør hende i stand til at oversætte forskningen direkte til en virksomheds eller organisations virkelighed.
Louisa Loran Portræt 2, Farve

Louisa Loran

Director of Strategic Business Transformation, Google

Gå forrest i forandringerne. Louisa Loran er en af dem, der først ser potentialet; hun orkestrerer globale forandringer gennem teknologi og med mennesker. Det har hun gjort hos DIAGEO, hos MAERSK og nu i en global rolle hos Google. Hun udfordrer antagelser om mennesker, strukturer og teknologi, og hun inspirerer til at se digitalisering som en gennemgribende forandring, som kræver ledelse og sans for timing.
Mette Böll

Mette Miriam Böll

Co-founder and Research Director for MIT Systems Awareness Lab

Skal der compassion på skoleskemaet? I sin stilling i Systems Awareness Lab på MIT undersøger hun, hvordan vi skaber undervisningssystemer, der fostrer livsduelige mennesker. STEM-kompetencer får først rigtigt flyvehøjde, når vi samtidigt dyrker social intelligens og et bæredygtigt uddannelsessystem.
Birgittevedersø

Birgitte Vedersø

Formand for Ekspertgruppen om ChatGPT og prøver

Fra snyd til læring. Ekspertgruppen blev nedsat i 2023 af undervisningsminister Mattias Tesfaye. Som formand har Birgitte dyb indsigt i, hvordan AI påvirker gymnasierne. ”Det er afgørende vigtigt, at eleverne lærer at bruge og forholde sig til kunstig intelligens på en reflekteret, kritisk og konstruktiv måde” udtaler Birgitte ifm. offentliggørelse af ekspertgruppens anbefalinger.
Agicsonga

Agi Csonga

Programdirektør hos Villum Fonden

Det kræver nysgerrighed. Som repræsentant for Villum Fonden er Agi bannerfører for, at flere børn får en stærk interesse for og viden om science. Den naturvidenskabelige og teknologiske udvikling går stærkt, og der er mange dilemmaer knyttet til samfundets fremtidige indretning. Dem skal kommende generationer rustes til at håndtere.
Carolinehelenehermansen

Caroline Helene Hermansen

Formand for Danske Skoleelever

Det gode skoleliv. Caroline sikrer de unges stemme i debatten. Med et tjek ind fra virkeligheden vil Caroline udfordre vores gode intentioner og højtflyvende ideer. Hvordan ser skolen ud fra et elevperspektiv? Og hvor skal den hen?
Carolinehartsehested

Moderator: Caroline Hart Sehested

Vært på TEDxCopenhagen Future of Work, hvor hun interviewer danske og internationale top erhvervsledere. Aktiv foredragsholder, Moderator, Board Member og facilitator for Executive netværk.

Hvem er vi?

Engineer the Future er Danmarks teknologiske alliance bestående af ca. 50 virksomheder, uddannelsessteder og interesseorganisationer. Vi er gået sammen om at skabe plads til alle børn og unge i teknologi og science, og vi arbejder for, at danske virksomheder får adgang til stærke kandidater inden for ingeniør, it og science.

Vær med – sammen er vi stærkere.

Web Helformatmaj2024 2

Vil du vide mere om Visioneering 2024?

Lise

Lise Brennum

Projektleder & partneransvarlig

Sara

Sara Rosendal

Seniorkonsulent

 • GTS-Godkendt Teknologisk Service
 • PPlus
 • DTU-Danmarks Tekniske Universitet
 • Siemens
 • LM-Wind Power
 • Bankdata 150X300
 • Greenpowerdenmark Logo
 • Haldor Topsøe
 • AAU-Aalborg Universitet
 • DI-Dansk Industri
 • Ørsted
 • KK-Wind Solutions