Engineering Day 2018

De nye Engineering Day 2018 opgaver er landet! Skriv dig op i formularen herunder og få dem tilsendt. 

Engineering Day er en dag, hvor dine elever med deres naturfaglige viden og gennem engineering selv udvikler og tester praktiske løsninger på praktiske problemer. Det er en måde hvorpå eleverne kan få dele af de helt store samfundsudfordringer, vi står overfor, mellem hænderne og prøve kræfter med at løse dem med en naturfaglig tilgang.

Engineering Day foregår lokalt på din skole, hvor du kan vælge mellem to spændende opgaver udarbejdet specifikt til mellemtrinnet og udskolingen. Engineering Day kan skaleres, så du kan afholde en god og spændende dag som varer fire timer, eller du kan brede det ud til et længere forløb. Du bestemmer selv hvornår i uge 45 du vil afholde dagen. Det kan du læse mere om her på siden, og i de infomails du får tilsendt, hvis du skriver dig op i formularen nedenfor.  

Du kan finde inspiration fra Engineering Day 2017, hvor du blandt andet finder opgaverne fra 2017 og et flot galleri med en helt masse praktiske løsninger fra sidste år - indsendt af glade elever fra hele landet. 

Gå til Engineering Day 2017

Kalender

 • Start juni: Opgaverne inkl. lærervejledning sendes til din mail
 • Slut okt.: Virtuelt galleri til jeres løsninger åbner
 • 5.-9. nov.: Engineering Day på skoler
 • 5.-16. nov.: Evaluering sendes til din mail
 • Slut nov.: Vindere af lodtrækningen får direkte besked pr. mail

Fakta om Engineering Day

 • Dato: 5. til 9. november i undervisningstiden
 • Sted: Lokalt på skoler
 • Målgruppe: Elever fra 4. til 10. klassetrin
 • Tidsforbrug: 4 timer med mulighed for at forlænge
 • Pris: Gratis
 • Uddannelsesområde: Grundskolen

Hvad er engineering?

Engineering Day 2017 i Kolding

Skriv dig op og få opgaverne tilsendt

* obligatorisk
Hvem er du?
Vil du modtage lignende relevante tilbud fra os?

Lærerne siger:

 

 

Det bedste ved Engineering Day var den energi og det medansvar eleverne følte i undervisningen; motivationen for at ville opnå og opfinde noget, der virkede var helt i top. - Og så frustration over at ville bygge noget, der virkede, og at det ikke virkede; netop her blev de klogere og udviklede sig sammen som gruppe!
 

 

Anonym lærer i evalueringen

Støttet af

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College. Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

 

Læs mere om Engineering i skolen

Mere inspiration om engineering

Få inspiration til at inddrage engineering i undervisningen og find flere engineering-aktiviteter på Astras temaside om engineering.

Engineering, forstået som ingeniørernes arbejdsmetode, er en anvendelsesorienteret og problemløsende tilgang, som tager udgangspunkt i at løse et konkret problem eller behov. 

Undersøgelse, idegenerering, design, konstruktion, test og justering går forud for løsningen på problemet. Populært sagt er der tale om, at eleverne arbejder med praktisk løsning af praktiske problemstillinger samtidig med, at de lærer om og anvender naturfag og teknologi. 

astra

Kontakt

Camilla Zacho
Uddannelseskonsulent, Engineer the future
camilla@engineerthefuture.dk
2938 2609
Mette Bisp Jensen
Projektleder, Naturvidenskabernes Hus
mbj@nvhus.dk
2281 8180