UngeEvent 2017

 

FULDT HUS TIL Engineer the futures ungeevent 2017 d. 21. og 22.

 

1800 gymnasieelever er tilmeldt UngeEvent 2017 i Climate Planet. Her skal de opleve den vilde forestilling inde i Climate Planet og prøve kræfter med at løse klima- og bæredygtighedsudfordringer.

Unge er fremtidens forbrugere, problemløsere og beslutningstagere. Det er afgørende at give dem den bedst mulige uddannelse inden for klimaforandringer og bæredygtighed, hvis en fremtidig grøn omstilling skal lykkes.

En stærk visuel oplevelse af jordens klimaudvikling

UngeEvent 2017 foregår i Climate Planet, som er en ca. 25 meter høj og 20 meter bred jordklode opstillet på havnen i Aarhus. Det bliver en enestående sanselig oplevelse at træde ind i den gigantiske jordklodes mørke indre, der kun lyses op af endnu en jordklode på 4 meter i diameter. På den lille klode projiceres direkte billeder fra fire satellitter, så du får fornemmelsen af at se Jorden fra rummet.

Climate Planet er udviklet i samarbejde med NASA og har fokus på Jordens klima. Globale vejrdata, indsamlet siden 1905, viser jordens klimaudvikling det seneste århundrede og giver prognoser for fremtiden. Det er en sand øjenåbner, for den virkelighed vi står over for, hvis udviklingen fortsætter. Heldigvis findes der løsninger derude, og forestillingen efterlader publikum med håb og vished om, at vi i fællesskab kan vende udviklingen, hvis vi handler.

Unge inspirerer unge til at løse udfordringer

Efter den visuelle rumrejse skal eleverne i sving som medskabere, problemløsere, innovatører og debattører, når de skal prøve kræfter med nogle af de klima- og bæredygtighedsudfordringer, vi står over for. Unge studerende og nyuddannede ingeniører fra forskellige uddannelsesinstitutioner og virksomheder tager imod eleverne med forsøg og eksperimenter, der udfordrer de unge og involverer dem i klimaproblematikkerne. Eleverne vil opleve teori og praksis gå hånd i hånd på tværs af faglige discipliner – og de vil opleve den nyeste viden i anvendelse.

Gør oplevelsen til en del af undervisningen

Temaet, som er ’Bæredygtighed og Klimaløsninger’, spiller ind i FN’s 17 verdensmål og kan perspektiveres til faglige mål i samfunds- og naturfagsundervisningen på gymnasiet. I bliver præsenteret for et højt niveau af fagligt indhold, som I kan arbejde med både som optakt til, under og efter UngeEvent 2017. For alle fag på samfundsfaglige- og naturvidenskabelige studieretninger er det et fagligt mål, at eleverne skal undersøge, udvikle og vurdere problemstillinger. Det enkelte fag skal desuden kunne diskuteres og perspektiveres til andre fag. Til det formål er UngeEvent 2017 oplagt. Se inspirationsmaterialet ude til højre. 

Transport

Deltagelse er betalt af Engineer the future og vi kan med glæde meddele, at vi har sikret finansiering til at dække en del af de transportudgifter, der er forbundet med jeres deltagelse. Se mere om det i dokumentet ude i højre side. 

Praktiske forhold

UngeEvent 2017 finder sted i tidsrummet 8 til 17 både den 21. og 22. august. Afsæt mindst tre timer til at deltage. Vi anbefaler, at de af jer der ankommer i bus, bliver sat af i 'BUSGADEN' og går ned til Climate Planet, som står på 'DOKK 1' ved Hack Kampmanns Plads. Det tager omtrent 15 minutter at gå. Hvis I har mod på det, kan I lade jer guide at 'Tidslinjen'. Se mere herom ude i højre side.

Engineer the future har en lang række partnere, som vi samarbjeder med omkring UngeEvent 2017 herunder Aarhus Universitet, VIA University College, Syddansk Universtiet, Aalborg Universitet, Dansolar, Vestas, IDA, Dansk Akustisk Selskab, Upfind.dk og Insero. Der kommer løbende nye partnere til, så hold jer opdateret på her på siden.

Dine kontakter til UngeEvent 2017

Sine Martinussen
Konsulent, Insero
sima@insero.com
4177 2471
Kenan Demir
Projektmedarbejder, Engineer the future
kenan@engineerthefuture.dk
3318 4809