Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Science Cup

Til lærere

Rammerne til lærerne

Som lærer følger du dine elever tæt i Science Cup. Du deltager sammen med din klasse på elevworkshop og på virksomhedsbesøg eller faciliterer undervisningen omkring besøg fra en ekspert og innovationsøvelser i undervisningen. I år vil der nemlig være to modeller for deltagelse – én A-model til de lærere med bedre tid og én B-model til dem med mindre tid. De to modeller består af følgende aktiviteter:

A-model

  • ½ dages elevworkshop
  • ½ dags virksomhedsbesøg
  • Præsentation til en Science Cup event

B-model

  • Innovationsøvelser i undervisningen (afholdes af klassens lærer)
  • Besøg af en ekspert i undervisningen
  • Præsentation til en Science Cup event

Som lærer er din opgave at hjælpe dine elever igennem selve opgaveskrivningen af Science Cup. Rammerne finder du her:

 

Læs mere om opgaven her (pdf til lærere)

 

Forløbet for foråret

Vi har forsøgt at komprimere Science Cup forløbet, således at forløbet ikke slutter for tæt på eksamensperioden. Der vil dog være mulighed for at lægge virksomhedsbesøg i december, hvis man ikke kan få tid til både workshop og virksomhedsbesøg i efteråret.

For dine elever vil forløbet i foråret se sådan her:

  • December/januar: Lærerne læser og screener opgaverne og udvælger dem, der skal gå videre til Science Cup konkurrencen (kapacitet afhænger af deltagerantal).
  • Lærerne indleverer elevopgaver til Science Cup d. 1. februar 2023.
  • Eleverne deltager i én af de 5 science Cup events rundt omkring i landet (februar/marts) og får konstruktiv feedback på deres opgaver fra vores panel af fagdommere fra virksomheder og universiteter.

 

Tilmelding til Science Cup

Når du har tilmeldt din klasse modtager du en bekræftelse per mail efterfølgende. OBS! Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter princippet ’først til mølle’. Hvis I ønsker virksomhedsbesøg, vil vi meget gerne høre fra jer snarest sådan at vi hurtigst muligt kan begynde planlægningen. Tilmelding til Science Cup skal ske senest d. 20. august 2022.

 

Tilmeld jer her 

Beskrivelse af forløbet

Centrale Engineering indslag i Science Cup

Didaktiske overvejelser

Læringsmål

Begrebsliste

Science Cup er finansieret af IDA, Region Syddanmark og Ellehammer Fonden.

 logo
 logo
 logo
 logo
 logo