Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Tal sammen om studievalg

Fordi du kan hjælpe din søn eller datter til at træffe et studievalg baseret på personlighed og styrker.

Benyt vores guide til at facilitere samtalen.

Download som PDF eller følg guiden her på siden.

Samtaleguiden

 

Samtaleguiden

Afsæt 60 minutter til samtalen.

Intro

Kære unge og jeres forældre

Denne samtaleguide åbner for en indledende snak om studievalg og muligheder mellem forældre og uddannelsessøgende teenagere/voksne børn. Den giver ikke konkrete anvisninger eller anbefaler et enkelt studie frem for et andet. Guiden starter lige der, hvor tvivlen og de mange muligheder fylder hovedet. Vi ser det som et første skridt på vejen mod et godt studievalg.

Samtaleguiden kan gennemføres fra start til slut, men I er naturligvis også velkomne til at tage den i etaper eller at udvælge de spørgsmål, som giver bedst mening for lige netop jer. I kan også bruge guiden til fx. at vurdere to konkrete studier op imod hinanden.

God fornøjelse
Engineer the Future

Før samtalen

1. At gøre en forskel

2. Engagement

3. Relationer

4. Positive følelser

5. At lykkes og komme i mål

Efter samtalen

 

Find inspiration

Se film om hvilke udfordringer andre har haft i samtalen om studievalg.

 

 

Eksperter

Samtaleguiden er udviklet i samarbejde med førende eksperter, som har bidraget med hver deres perspektiv på, hvorfor samtalen om studievalg er vigtig.

Med hjælp fra eksperterne har vi udviklet en samtaleguide, der har til formål at skabe bedre samtaler mellem unge og deres forældre om studievalg.

Få mere at vide om eksperterne her:

 

Hvorfor?

Engineer the future og studievalg

Samtaleguiden er et gratis redskab til dig, der er forælder eller ven til én som står i et studievalg.

Samtaleguiden er ment som en hjælp til at tage en snak som kommer godt rundt om den person, der skal træffe et studievalg. Guiden inddrager alt det du som forælder eller nær ven kender til af styrker, kompetencer, drømme osv.

Vi har skabt en samtaleguide – ikke en test. Samtalen giver et grundlag for at træffe et studievalg – ikke nødvendigvis et entydigt resultat. Men det kan give en retning.

”Jeg valgte forkert i første omgang, og det havde jeg ikke hvis jeg havde taget samtaleguiden. Og det var præcis de her spørgsmål, som jeg vendte tilbage til, da jeg skulle finde ud af hvorfor det her studie ikke duede, og hvad jeg så ville.”
– Deltager på samtalesalon efter at have prøvet samtaleguiden.

Samtaleguiden er skabt af Engineer the Future.