Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Søgning til ingeniøruddannelser stiger

 
PRESSEMEDDELELSER
6. juli 2017

Opgørelsen over søgningen til de videregående uddannelser viser en samlet stigning i 1. prioritetsansøgninger til civilingeniøruddannelserne på 4 % siden sidste år. For diplomingeniøruddannelserne er tallet 1 %.

Vi ønsker stort tillykke til alle de unge, som har valgt uddannelse og nu må vente i spænding til den 28. juli med at få svar på, hvor de har fået plads.

Sådan ser det ud for ingeniøruddannelserne på de enkelte uddannelsessteder

Enkelte af uddannelsesstederne har lavet deres egen opgørelse over, hvor mange der har søgt ind på deres ingeniøruddannelser.

Aarhus Universitet oplever generelt en stor stigning i ansøgninger til deres uddannelser inden for 'science' og 'technology', og ansøgningerne til ingeniøruddannelserne går også frem:

"Søgningen til ingeniøruddannelserne oplever fortsat høj interesse, og antallet af førsteprioritetsansøgninger er her steget med 9 pct. Det er især diplomuddannelserne inden for IKT og bygningsområdet, der oplever fremgang."

Læs mere på AU.dk her

 

Aalborg Universitet oplever fremgang til alle uddannelser - især medicin og ingeniør er populære:

"Ud over medicinstudiet har stort set alle AAU’s ingeniøruddannelser oplevet fremgang i antallet af ansøgere. 1.439 har ønsket at læse til ingeniør på AAU som førsteprioritet, hvilket er 4,3 procent flere end sidste år. I alt har 3.626 i år søgt ind på en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet."

Læs mere på AAU.dk her

 

VIA University College har modtaget 3,1 % færre ansøgninger til deres ingeniøruddannelser i Horsens, Aarhus og Herning end sidste år.

Se VIA´s fulde opgørelse her

 

DTU har oplevet en stigning på 3 % i ansøgertallet til deres civilingeniørbacheloruddannelser. De skriver:

"Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb i dag, havde DTU modtaget 2.776 førsteprioritetsansøgninger til diplom- og civilingeniøruddannelserne. Det er et lille fald på 1 pct. i forhold til 2016, hvor der var 2.816 ansøgere."

Læs hele deres nyhed her

Ny uddannelse får flot ansøgertal

UC Sjælland (snart Professionshøjskolen Absalon) har for første gang udbudt en ingeniøruddannelse, og de får et flot ansøgertal.

De skriver:

"Med 151 ansøgninger heraf 56 førsteprioriteter er der stor interesse for regionens første ingeniøruddannelse - diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg."

Læs mere i deres nyhed her

 logo
 logo
 logo
lego logo
 logo
 logo
cowi logo
 logo
 logo
 logo
 logo
lm windpower logo