Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Politikere på skolebesøg med Engineer the Future

Engineer the Future oplever øget politisk bevågenhed

 
ARTIKLER
10. december 2018

Engineer the Future oplever politisk bevågenhed. I løbet af efteråret har Venstres ordfører for børn og undervisning Anni Matthiessen og Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind besøgt Engineer the Futures forskellige undervisningsaktiviteter til grundskolen. Sidstnævnte fik en introduktion til engineering som undervisningsmetode i grundskolen, da hun aflagde Tvis Skole ved Holstebro et besøg i starten af september.

”Det er på alle mulige måder den form for variation i skoledagen, vi gerne vil have. Man får både kloge hoveder og kloge hænder af det her,” fortalte en begejstret Annette Lind efterfølgende til Dagbladet Holstebro Struer.

Mandag d. 10. december var det så 25 elever fra Fuglsangsgårdsskolen i Virum, der fik en politiker på besøg, da formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Lyngby-Taarbæk Gitte Kjær-Westermann fra det Radikale Venstre lagde vejen forbi for at blive klogere på skolebesøgsordningen Book en ekspert, der er skabt af Engineer the Future. Eleverne havde besøg af bygningsingeniør Jeanette Brender Clemensen fra den rådgivende ingeniørvirksomhed MOE, som fortalte om ingeniørfaget og byggede stabile højhuse med eleverne. 

”Det var yderst interessant og inspirerende at være med ”Book en ekspert” på Fuglsangsgårdsskolen. Underviseren var eminent, børnene var engagerede og entusiastiske. Et givtigt eksempel på, hvordan vores skoler og erhvervsliv kan arbejde sammen om at gøre jobs og arbejdsområder håndgribelige og relevante for vores skolebørn,” fortæller Gitte Kjær-Westermann.  

Book en ekspert er et af initiativerne under Teknologipagten, som blev lanceret i foråret af regeringen. Med pagten gav regeringen, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og organisationer landet over hinanden håndslag på at gennemføre projekter og aktiviteter med det mål for øje, at flere unge skal søge mod STEM-uddannelserne.

Politikerbesøg er vigtige for alliancen

Politikerbesøgene er vigtige for Engineer the Futures fremtidige arbejde. De viser, at politikerne interesserer sig for Teknologipagtens potentiale og kan se koblingen til Engineer the Futures aktiviteter, fortæller Thomas Damkjær Petersen, bestyrelsesformand for Engineer the Future:

”Vi er stolte over, at vi har en stærk alliance, der møder politisk opbakning og er med til at sætte dagsordenen på undervisningsområdet,” udtaler Thomas Damkjær Petersen.

Et af de områder, hvor Engineer the Future særligt bidrager til at øge de unges interesse for STEM-fagene, er i forhold til at forme teknologiske- og naturvidenskabelige rollemodeller. Gennem besøgsordningen Book en ekspert har Engineer the Future allerede i dag omkring 200 teknologiske eksperter tilknyttet, der er med til at inspirere og engagere unge til at kaste sig over det teknologiske- og naturvidenskabelige felt.

”Vores partnervirksomheder kan være stolte af, at nogle af deres medarbejdere gennem besøg på landets grundskoler er med til at åbne de unges øjne op for, hvor fantastisk en verden der findes inden for teknologi og naturvidenskab,” fortæller Thomas Damkjær Petersen. 

Anni Matthiesens besøg foregik på Firkløverskolen ved Vejle i starten af oktober.

 

Kontaktpersoner

Sara Rosendal

Seniorkonsulent

sara@engineerthefuture.dk 2337 3494
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo