Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Engineering Day 2017 var en stor succes

Overvældende interesse for Danmarks første Engineering Day

 
PRESSEMEDDELELSER
6. december 2017

 

I uge 45 afholdt Engineer the future og Naturvidenskabernes Hus Danmarks første Engineering Day rundt om på landets skoler, sciencecentre og ingeniøruddannelser. Eleverne skulle i løbet af ugen finde deres indre ingeniør frem og udtænke nye løsninger på en række forskellige praktiske problemer.

Formålet var at booste begejstringen for teknologi og naturvidenskab og sætte elevernes naturfaglige viden i spil på nye måder.

Eleverne skulle blandt andet udvikle tidsmålere og designe bygninger, der gjorde det muligt at dyrke afgrøder i højden. Engineering-opgaverne var udviklet til lejligheden, og over 400 lærere havde bedt om at få tilsendt opgaver. 

"Det er første gang, vi afholder Engineering Day, og vi havde ikke regnet med så stor interesse. Det viser, hvor stort et behov, der er i skoleverdenen for inspirerende og anderledes opgaver inden for naturvidenskab og teknologi. Vi er meget glade for debuten og håber på sigt, at dagen kan udvikle sig til en årlig tilbagevendende event i stil med skolernes motionsdag - bare med teknologi og naturvidenskab i centrum," fortæller Ghita Wolf Andreasen, projektdirektør i Engineer the future.

3000 elever landet over deltog i Engineering Day.

Stor tilfredshed blandt lærere

Evalueringerne fra lærerne har været meget positive. Således svarer 90 % af de 85 lærere, der deltog i evalueringen, at eleverne var motiverede for at arbejde med opgaverne, og alle svarede, at de ville anbefale Engineering Day til deres kollegaer.

Udover lokale skoler rundt om i landet foregik Engineering Day på følgende 10 sciencecentre og ingeniøruddannelser: Enigma, Mind Factory by Ecco, Naturvidenskabernes Hus, Science Museerne, SDU, Tycho Brahe Planetarium, Universe, Universitarium/AAU, VIA University College og Økoloariet.

Elever og lærere blev bedt om at uploade fotos og videoer af deres engineering-løsninger til et fælles galleri, og der blev trukket lod om at få besøg af et science show fra landets ingeniøruddannelser.

DR Nyheder dækkede dagen med indslag i både Radio Avis, TV-avis og Ultra Nyt.

Se elevernes fantastiske Engineering-løsninger her

 

 

Engineering Day arrangeres af Engineer the future og Naturvidenskabernes Hus. Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College, finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

 logo
 logo
 logo
 logo
 logo