Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Virksomheder efterlyser koordinering

Analyse 2016: "Skole-virksomhedssamarbejde - en del af løsningen"

 
PRESSEMEDDELELSER
28. april 2016

Danske ingeniørvirksomheder savner en bedre kommunal koordinering af samarbejdet, hvis intentionerne i skolereformen skal realiseres.

Ingeniørtunge virksomheder landet over står på spring for at samarbejde mere med lokale skoler for at vise eleverne, hvad deres medarbejdere laver og af den vej motivere dem til selv at blive ingeniør. Men de mangler hjælp til at starte samarbejder op, og efterlyser langt mere koordinering fra kommunerne.

Det viser en ny rapport fra Engineer the future, der i samarbejdet med Deloitte har spurgt alliancens 37 virksomhedspartnere fra hele landet, hvordan det går med at samarbejde med skoler i deres lokalområder.

Rapportens resultater blev lanceret i samarbejde med partner i Engineer the future, Sund og Bælt ved en event i Storebæltsbroen, hvor undervisningsminister Ellen Trane Nørby var inviteret til tops for at se, hvad et skole-virksomhedssamarbejde kan gå ud på.

To af tre virksomheder vil samarbejde mere med skoler

Rapporten punkterer myten om den virkelighedsforskrækkede ingeniør, der helst vil gemme sig bag computerskærmen. Faktisk vil to ud af tre af de adspurgte virksomheder gerne starte samarbejder op eller udvide de eksisterende, hvis betingelserne for det bliver bedre.

De adspurgte virksomheder, der omfatter nogle af landets største virksomheder, samarbejder allerede med skoler i 27 af landets 98 kommuner, men når nu både viljen og potentialet til yderligere samarbejde er til stede, bør det udnyttes bedre, mener nu tidligere bestyrelsesformand i Engineer the future, Frida Frost.

”Mange virksomheder står på spring for at vise endnu flere elever, hvad teknisk og naturfaglig videnskab kan bruges til i virkeligheden. Det er afgørende, at den gode vilje fra virksomhederne bliver understøttet af gode rammer og god koordinering på kommunalt plan, så tiden ikke bruges på besværlige praktikaliteter og så erfaringer bliver brugt til at skabe endnu stærkere samarbejder fremfor, at der skal startes forfra hver gang,” siger Engineer the futures nu tidligere formand.

Frida Frost understreger, at behovet for skole-virksomhedssamarbejde på netop det tekniske og naturfaglige område er helt essentielt, da en prognose viser, at Danmark kommer til at mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater allerede i 2025.

Hent analysen

"Skole-virksomhedssamarbejde - en del af løsningen"

Hent analysen her 

Storebælt-event 2016

Se videoen fra toppen af Storebæltsbroen med daværende undervisningsminister, Ellen Trane Nørby. 

Kontaktpersoner

Sara Rosendal

Presse- og kommunikationsansvarlig

sara@engineerthefuture.dk 2337 3494
siemens gamesa logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
netcompany logo
 logo
 logo
 logo
 logo