Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Engineering Day 2018 var en stor succes

Dagen bød på engagerede elever, glade lærere og massiv pressedækning

 
ARTIKLER
4. december 2018

Det var glade og motiverede elever, der kastede sig ud i ingeniørfagets mange arbejdsområder, da dette års Engineering Day rullede ud over grundskoler i hele landet i uge 45.

Engineering Day er dagen, hvor elever skal være ingeniører for en dag og udvikle løsninger på konkrete problemer. De skal designe, bygge og konstruere og derigennem få en fornemmelse af, hvad naturfag bruges til i det virkelige liv. Formålet er, at flere unge får en naturvidenskabelig nysgerrighed og på sigt søger mod de tekniske- og naturvidenskabelige uddannelser. 

”Når eleverne bruger deres naturfaglige viden til noget konkret, husker de den bedre – og samtidig bliver naturfagene langt mere relevante og vedkommende. Det motiverer eleverne og gør dem nysgerrige på at lære mere,” fortæller Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future, der sammen med Naturvidenskabernes Hus står bag Engineering Day.

Det er andet år, at Engineering Day blev afholdt. I år var der udarbejdet tre forskellige opgaver, eleverne kunne kaste sig ud i. Nogle elever byggede stabile boliger til Brasiliens slumområder, andre konstruerede huse, der kunne modstå oversvømmelser, mens det også var muligt at arbejde med micro:bits og udvikle kodesprog. Lea Pedersen fra 9. klasse på Tvis Skole ved Holstebro var en af mange interesserede elever, der prøvede kræfter med ingeniørernes arbejdsmetode:

”Med Engineering Day får man mere ud af det, man lærer, og forstår det meget bedre,” fortalte hun ivrigt, da TV-AVISEN var på besøg. Dagen havde generelt stor mediebevågenhed. Ud over TV-AVISEN dækkede lokal- og regionalmedier landet over eventet massivt.

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, der er et samarbejde mellem Astra, Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus og VIA University College. 

 

Engineering Day arrangeres af Engineer the future og Naturvidenskabernes Hus. Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College, finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

Kontaktpersoner

Sara Rosendal

Seniorkonsulent

sara@engineerthefuture.dk 2337 3494
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo