Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

2017: Lille stigning i optaget

 
PRESSEMEDDELELSER
23. juni 2017

Årets optagelsestal til de videregående uddannelser viser, at 73 flere studerende er optaget på landets civilingeniøruddannelser i år end sidste år, svarende til en stigning på 3 procent. Optaget på diplomingeniøruddannelserne er steget med 18 personer, svarende til en stigning på 1 procent.

Samlet set er optaget på videregående uddannelser faldet med 2 procent, og i lyset af det, er det glædeligt, at der trods alt er små stigninger på ingeniøruddannelserne og de naturvidenskabelige uddannelser.

Det mener formand for Engineer the future, Thomas Damkjær Petersen.

”Det er godt at se, at der fortsat er en stigning i optaget på de tekniske, naturvidenskabelige og it- uddannelserne, ikke mindst når der er et samlet fald. Vores analyser forudser en massiv mangel på 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater allerede i 2025, så jeg er dog langt fra sikker på, at den begrænsede stigning vil være nok til at imødekomme erhvervslivets behov for ingeniørarbejdskraft i fremtiden,” siger han.

Fortsat behov for at fange de unges interesse

Hos Kirkholm Maskiningeniører, der leverer specialiseret rådgivning og intelligente løsninger inden for mekanikfeltet, bliver årets optagelsestal også modtaget med blandede følelser.

”De seneste år har vi set en noget større stigning i antallet af optagne på ingeniørstudierne, og det er ingen hemmelighed, at vi gerne havde set, at det var ligesådan i år. Analyser viser, at vi har brug for flere kvalificerede ingeniører i fremtiden, så det er vigtigt, at vi imødekommer ingeniørmanglen. Der er heldigvis stadig mange, der kommer ind i år, så jeg er optimistisk - og som virksomhed vil vi fortsætte med at gøre vores for at skærpe interessen for vores fag,” forklarer Nicolai Tolstrup, direktør i Kirkholm Maskiningeniører A/S, der har mere end 60 medarbejdere fordelt i tre afdelinger i henholdsvis Skanderborg, Hørsholm og Fredericia.

Sidste år steg optaget på diplomingeniøruddannelserne 12 procent, mens optaget på civilingeniøruddannelserne steg med 9 procent.

Tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser at, siden 2010 er optaget på diplomingeniøruddannelserne steget med 1216 personer, svarende til en vækst på 60 procent, mens civilingeniøruddannelserne i samme periode er steget med 1137 personer, svarende til en stigning på 73 procent.

Kontakt

Nicolai Tolstrup, direktør Kirkholm Maskiningeniører A/S, tlf. 29 72 94 30

Thomas Damkjær Petersen, formand i Engineer the future, tlf. 21 70 87 84

Sara Rosendal, presseansvarlig Engineer the future, tel 23 37 34 94

 logo
 logo
atkins logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
netcompany logo