Inspirer børn og unge med din ekspertviden

 

Tag på kursus med Engineer the future og besøg skoler og gymnasier som ekspert

Bliv en af Engineer the futures eksperter, der inspirerer børn og unge. Alle eksperter skal på kursus for at få de rette redskaber til at dele begejstringen for teknologi og naturvidenskab. Oven i det, bliver du bedre til at formidle og kommunikere generelt.

Bliv en af vores eksperter - tilmeld dig kurset her

Efterspurgt af lærere i hele landet

Vores eksperter er efterspurgt af lærere i hele landet, som ønsker besøg i deres klasser. Har du lyst til at være en af de ingeniører eller cand.scient.er, som gør en forskel for børn og unge?

Du inviteres til at deltage i formidlingskursus med henblik på at besøge skoler og gymnasier for at vække børn og unges interesse for naturvidenskab og teknik. Kurset er betalt af Engineer the future. Skal vi sikre næste generation af ingeniører og cand.scient.er m.fl., ligger der en stor opgave i skabe interesse for naturvidenskab og teknik blandt børn og unge. Mange unge ved ikke, hvad jobbet som ingeniør eller cand.scient. indeholder og hvilke opgaver, man løser – og lærerne efterspørger rollemodeller, der gennem faglige besøg på skoler og gymnasier kan fange de unges interesse og sætte ansigt på ingeniører og cand.scient.er.

Derfor har Engineer the future startet besøgsordningen BOOK EN EKSPERT, som giver skoler og gymnasier mulighed for at få besøg af en teknologiekspert. Vi håber, du vil være en del af Book en ekspert.

Hvad lærer du på kurset?

Kurset klæder dig på til at give eleverne den bedst mulige oplevelse med dit besøg. På kurset får du teknikker og tricks til at stå foran et ungt publikum og til at involvere og aktivere dem.

Vi arbejder med forberedelsen og profilteksten, som skal promovere dig og dit besøg. Vi giver dig viden om målgruppen, og vi hjælper dig til at finde dit præcise budskab og forme det til en god historie til netop denne målgruppe.

På kurset får du også hjælp til at finde en aktivitet, som passer til målgruppen, og som er relevant for det, du gerne vil fortælle.

Værktøjerne fra kurset bliver værdifulde, når du besøger skoler eller gymnasier. Men du kan også bruge dem i andre sammenhænge, hvor du skal formidle dit fag.

Læs mere om vores kurser her

Underviserne

Kurset afholdes i samarbejde med Videnskab.dk og Cheche, som benytter rutinerede undervisere, der alle har en lang track record med motivering og undervisning i præsentationsteknik ud fra et fagligt udgangspunkt. Videnskab.dk står blandt andet for undervisning på Novo Science Ambassadører.

De primære undervisere og konceptudviklere

Peter Hyldgård, projektchef og redaktør på Videnskab.dk med mange års erfaring med faglig formidling. Har personligt undervist mere end 500 forskere og fagpersoner i forskningsformidling kommunikation.

Hans Ravnkjær Larsen, ejer og konsulent, Cheche. Rådgiver og træner fagfolk i bedre møder og konferencer med udgangspunkt i den enkeltes engagement og begejstring.

Sari Borggaard Vegendal. Uddannet skuespiller og journalist på Videnskab.dk. Erfaren journalistisk formidler og underviser i kropssprog og præsentationsteknikker.

Irene Berg Petersen, journalist og projektleder på Videnskab.dk. Har formidlet forskning på Videnskab.dk siden 2008, og er i dag ansvarlig for Videnskab.dk's kursusvirksomhed, hvor hun også selv underviser.