Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Hvordan løfter vi motivationen for naturfag i grundskolen?

Kom til konference om naturfagsundervisning, der bl.a. sætter fokus på motivation, engineering og politiske ambitioner.

Konferencen afholdes den 14. maj 2020 i København. 

Tilmeld dig her

Jeg synes simpelthen, det er så kedeligt. Bare at sidde og lytte til hvad læreren siger

- elev om naturfag

Sådan formulerer en dansk elev sine oplevelser med naturfagene i grundskolen. En mavepuster til den klassiske naturfagsundervisning, der er at finde i en undersøgelse fra UC Syd, og som indkredser en velkendt udfordring:

Hvordan skaber vi en undervisning, som motiverer eleverne og samtidig sikrer faglig læring? Hvordan møder vi forskellige typer af elever i undervisningen, og hvordan spiller det sammen med faglighed og fagets rammer? Og hvilken betydning har fokus på motivation for det, der sker i undervisningen og vores måder at undervise på?

Det diskuterer vi på konferencen, ’Hvordan løfter vi motivationen for naturfag i grundskolen’ den 14. maj - og du er inviteret med.

Se programmet her

Vi stiller skarpt på engineering som undervisningsmetode og diskuterer, hvordan og i hvilket omfang engineering kan bidrage til at understøtte børn og unges motivation for naturfag. Hvad sker der, når vi beder eleverne udvikle løsninger på konkrete udfordringer? Skaber det begejstring for fagene? Lærer eleverne overhovedet noget, når de bliver sluppet fri til at eksperimentere? Og hvordan klæder vi lærerne på til engineering?

Vi ved fra undersøgelser, at motivationen for naturfag falder, jo ældre eleverne bliver – og vi søger derfor svar på tre centrale spørgsmål i løbet dagen:

- Hvem har ansvaret?

- Hvad kan vi forbedre?

- Hvordan gør vi?

Hør Henriette Tolstrup Holmegaard, lektor ved Department of Science Education KU, fortælle om, hvad der skubber elever ud af undervisningen, og hvordan der kan skabes såkaldt ’ownership’.  Få indblik i de politiske ambitioner på naturfagsområdet i grundskolen og deltag i debatterne med dine egne kritiske spørgsmål.

Stefan Hermann, formand for rektorkollegiet I Danske Professionshøjskoler, Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future og Anders Kronborg (S) formand for Børne- og Undervisningsudvalget er blandt deltagerne på scenen hvor de præsenterer deres tanker om motivation og engineering.

Om eftermiddagen inviterer vi til workshops om STEM & diversitet, teknologiforståelse ligesom vi dykker dybere ned i engineerings potentialer i forhold til at motivere og skabe begejstring for naturfagene.

Som afslutning tager vi dig med ud i verden, når Kina-ekspert Christina Boutrup gør os klogere på den buldrende teknologiske udvikling i Kina og løfter sløret for, hvad der sker i undervisningen på kinesiske skoler. Er der inspiration at hente – eller skal vi snarere satse på at gøre vores egen undervisningsmodel til en eksportvare?

I løbet af dagen vil du:

 • Få inspiration og nyeste viden om engineering med hjem, uanset om du er skoleleder, arbejder med naturfagsundervisning på kommunalt plan eller i en organisation.
 • Møde skoleledere, læreruddannere, uddannelseskonsulenter, kommunale naturfagskoordinatorer og politikere.
 • Lytte til nye (og kontroversielle) holdninger
 • IKKE komme til at kede dig….

 

Sæt kryds i kalenderen den 14. maj.

Tilmeld dig allerede nu via nedenstående link, så sender vi det endelige program, når det er klar.

Målgruppen for konferencen er skoleledere og kommunale beslutningstagere, politikere og embedsværket på undervisningsområdet, læreruddannere, fonde og interesseorganisationer samt andre interessenter på området.

Deltagelse i konferencen er gratis.

Konferencen er arrangeret af Engineering i skolen sammen med Danske Professionshøjskoler og Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

 logo
 logo
 logo

Program

Konferencen byder på fem spændende oplæg om fremtidens naturfagsundervisning, hvor vi bl.a. sætter fokus på motivation, engineering og politiske ambitioner.

Herudover kan du vælge mellem tre forskellige workshops.

Se hele programmet her

Praktisk info

 • Afholdes den 14. maj 2020 kl. 9.30-15.30
 • Gratis at deltage
 • Adresse:
  Kalvebod Brygge 31
  1780 København V (5 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård)
 

Engineering i skolen er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College, finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo
 logo