Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Om Engineering i skolen

Engineering i skolen er et ambitiøst program, der over en årrække skal bringe engineering-metoden ind i undervisningen i den danske grundskole. Engineering er en metode, der engagerer eleverne i at løse autentiske udfordringer fra deres hverdag gennem en engineering-design-proces. Den skal være med til at løfte elevernes motivation. Læs mere herunder. 

Det stærke samarbejde

Engineering i skolen er som program et bredt samarbejde mellem relevante partnere. Partnerne tæller Engineer the Future, Københavns Professionshøjskole, VIA University College, Insero Education, Naturvidenskabernes hus og Astra. Under partnerskabet er der forskellige samarbejder og projekter.  

Det største projekt pt. er et samarbejde mellem Engineer the Future, Københavns Professionshøjskole, VIA University College og Astra. Projektet er finansieret af Villum Fonden og skal bl.a. udbrede kompetencer i engineering til langt flere kommuner. 

Når vi arbejder med engineering, kan jeg se, at eleverne lærer mere, end når de bare får en opskrift på en øvelse. Eleverne bringer teorien i spil, de træner de faglige begreber og kan derfor bedre huske dem efterfølgende

- Nina Gjettermann, lærer Rønne Privatskole

Når noget så grundlæggende som en undervisningsmetode skal implementeres er fundamentet vigtig at have på plads fra start. 

Derfor har vi i Engineering i skolen udviklet en Engineering didaktik, som du kan hente her: 

Hent "Engineering i skolen, Hvad, hvordan, hvorfor"(pdf)

Hent "Engineering i undervisningen, Didaktik - kort fortalt" (pdf)

Er du lærer og vil i gang med at bruge engineering i din undervisning? Så gå til vores side engineering i undervisningen og få konkrete tips til at komme i gang.

Engineering i skolen

  

  

Hvis eleverne får lov at løse problemer, så synes de, at naturvidenskab og matematik er meget mere interessant.

Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future

Endnu mere om Engineering i skolen

Kan du heller ikke få nok af Engineering i skolen? Så læs mere her, hvor vi har uddybet forskellige emner.

Hvorfor er der brug for Engineering i skolen?

Vision og mission

Engineering i Skolen, programmets forløb

Karakteristika ved engineering i undervisningen

Målsætninger for Engineering i skolen

Partnere i Engineering i skolen

Fonde og finansiering

 

Engineering i skolen er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden. 

 logo
 logo
 logo
 logo
 logo