Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Gør skolevejen sikker

Hent opgaven, se videovejledninger og få inspiration

Her finder du 

Alt det du skal bruge til opgaven 'Gør skolevejen sikker'. Hvis ikke du har fået tilsendt opgaven og de øvrige undervisningsmaterialer, skal du bare skrive dig op i formularen nedenfor. Så lander de i din indbakke et øjeblik efter. Denne opgave er udviklet til mellemtrinnet, men kan justeres til andre klassetrin. 

Historien

Anna går i 6. klasse og er god til at færdes i trafikken, men hun har tit set farlige situationer med biler, cyklister og gående på vej til skole. Hendes lillebror Oliver bliver stadig fulgt i skole af deres far eller mor, men efter sommerferien skal han selv komme i skole.
Anna vil gerne hjælpe sin lillebror, så han får en tryg vej til skole. Men hvordan?

Udfordringen

Brug micro:bit til løse nogle af de farlige situationer, der kan være i trafikken. Forestil dig, hvilke situationer Oliver kunne møde på sin vej til skole. Kan du gøre skolevejen mere sikker med micro:bit? Hvor vil du bruge den, og hvordan skal den programmeres?

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en løsning, der kan øge trafiksikkerheden. De får erfaring med og viden om bl.a. brug af sensorer (accelerometer og lyssensor) samt programmering.

Eleverne skal

  • Gennemføre enkle systematiske undersøgelser
  • Udvikle enkle produkter

Læs mere i lærervejledningen, som er en del af opgavesættet.

Målgruppe

Mellemtrinnet, men kan tilpasses til udskolingen.

 

Hent opgavesæt her:

 

Udfordring og lærervejledning

PowerPoint

 

Inspirationsvideo: Gør skolevejen sikker

Hvad er engineering?

Videovejledning 1: Gør skolevejen sikker

Videovejledning 2: Gør skolevejen sikker

Videovejledning 3: Gør skolevejen sikker

 

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem og mere information her hos Astra.

 

Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, VIA University College, Københavns Professionshøjskole og Astra, finansieret af Villum Fonden.

 

Læs mere om Engineering i skolen

 

 logo
 logo
 logo
 logo
 logo