Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Design et hus, der ikke kan drukne

Engineering Day 2018

Design et hus der ikke kan drukne

I fremtiden risikerer langt flere danskere i kystnære områder at komme til at opleve oversvømmelser. Prognoser forudsiger, at vandstanden i Danmark kan komme til at stige helt op til 140 centimeter i løbet af det 21. århundrede på grund af et varmere klima. Det betyder, at flere huse i fremtiden kan opleve at stå under vand til stor skade for beboerne. Ingeniører arbejder derfor på højtryk med at udvikle bygninger, der kan modstå oversvømmelser. Dit job er at hjælpe dem med nye og kreative løsninger.

Udfordring

I skal undersøge udvalgte materialers brudstyrke og sugeevne, og vurdere, hvilke materialer der er bedst egnet til at sikre et hus mod oversvømmelse. Derefter skal I designe et oversvømmelsessikret hus i et 3D-tegneprogram.

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får idéer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en løsning. De får erfaring med og viden om bl.a. materialers egenskaber, et 3D-tegneprogram og ingeniørens arbejdsmetode.

Læs mere i lærervejledningen, der er en del af opgavesættet.

Målgruppe

Udskoling, men kan tilpasses til mellemtrinnet.

 
 

Inspirationsvideo

Inspirationsvideo

Hvad er engineering?

Hvad er engineering?

 

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem her hos Astra.