Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Byg boliger til Brasiliens børn

Engineering Day 2018

Byg boliger til Brasiliens børn

I Brasiliens næststørste by Rio de Janeiro bor mange af byens fattigste børn i store slumområder kaldet favelaer. Husene er ofte utætte og usle, da mange familier ikke har råd til at købe ordentlige materialer til at bygge af.
Ingeniørerne arbejder derfor på at udvikle og bygge af bæredygtige byggematerialer, der kan genbruges og er billigere. Det er svært, men måske kan I hjælpe dem?

Udfordring

I skal designe en model af en etagebygning, som kan erstatte nogle af favelaens primitive huse. I skal designe, bygge og styre økonomien for byggeriet. Målet er at bygge den højeste og mest stabile etagebygning for de 1000 Engineering Dollars, I har til rådighed.

Fagligt fokus

Eleverne undersøger, får ideer, konkretiserer, konstruerer og forbedrer en model af en etagebygning ved hjælp af simple materialer og værktøjer. De opnår erfaringer og viden om bl.a. materialers egenskaber, geometriske former, ingeniørens arbejdsmetode samt budgetstyring.

Eleverne

  • skal gennemføre enkle systematiske undersøgelser
  • får erfaring med udvikling og vurdering af produkter

Læs mere i lærervejledningen, som er en del af opgavesættet.

Målgruppe

Mellemtrinnet, men kan tilpasses til udskoling

Inspirationsvideo

Inspirationsvideo

Hvad er engineering?

Hvad er engineering?

 

Engineering model

Engineering designprocessen består af 7 delprocesser, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor.

Er du interesseret i bruge nogle af de metodekort, der er udviklet til hver delproces, kan du finde dem her hos Astra.