Sådan kæmper ingenører mod multiresistente bakterier

Sådan kæmper ingenører mod multiresistente bakterier

Mit besøg

Når jeg kommer på besøg, bliver det med bakterier og sygdomme på programmet. Med udgangspunkt i dine elevers viden om bakterier og sygdomme og gennem dialog og simple forsøg, gør vi os det sammen klart, hvad bakterier er, og hvordan resistente bakterier opstår.

Mit besøg vil være præget af dialog med eleverne krydret med anekdoter fra mit arbejde med landbruget. Jeg fortæller også, hvordan man udvikler luftsamplingsudstyr, som kan fange og fastholde bakterier og virus fra luften, så vi kan finde frem til, om der er syge dyr i landmandens dyrestalde. Og så tager jeg selvfølgelig luft-samplingsudstyret med.

Ved besøg i folkeskolen og måske særligt på mellemtrinnet vil det være oplagt, at lægge mit besøg i slutningen af et undervisningsforløb om bakterier og sygdomme hos dyr eller mennesker.

Mit arbejde

Jeg udvikler et nyt luft-samplingsudstyr, der er i stand til at fange og fastholde bakterier og virus fra luften. Ved hjælp af disse luftprøver kan vi måle, om der er syge dyr i en besætning af f.eks. 20.000 høns.

Jeg bruger meget af min tid på at mødes med landmænd og med at besøge store dyrebesætninger.

Min uddannelse

Jeg er civilingeniør med speciale i fysik og nanoteknologi.

Mig

Jeg elsker at tale med mennesker, der er eksperter indenfor områder, som jeg endnu ikke forstår. Jeg er vild med at blive klogere og synes, at det er helt vildt fedt at prøve at forstå brancher og sammenhænge, jeg ikke kender.

Jeg er helt pjattet med konkurencer og lege, og så spiller jeg fodbold, håndbold og løber i min fritid.