Sådan designer man en magnet til en mobiltelefon

Sådan designer man en magnet til en mobiltelefon

Mit besøg

Eleverne vil komme til at forstå, hvordan magneter er en stor skjult del af deres hverdag. I særdeleshed vil jeg tage udgangspunkt i elevernes mobiltelefoner. Jeg medbringer en del forsøg, og ved hjælp af dem, vil eleverne forstå, hvordan en vibrator, en mikrofon og en højttaler virker.

Med afsæt i dette vil jeg forklare, hvordan man kan designe en magnet, så den er specialiseret til netop en mobiltelefon, en vindmølle eller blot på et køleskab.

Elevernes udbytte i sidste ende skulle gerne være en forståelse af omdannelse af energi fra et elektrisk signal til bevægelse. De har også fået en idé om, at en magnet ikke blot er en magnet - men meget mere.

Mit arbejde

Jeg er ph.d.-studerende på kemisk institut på Aarhus Universitet.

Min uddannelse

Helt specifikt havde jeg et ønske om at kunne gøre en forskel i vores stræben mod et mere højteknologisk samfund. I særdeleshed ønskede jeg at gøre noget for at nedsætte vores udnyttelse og forurening af naturen. Dette indebærer blandt andet at sikre en bæredygtig energiproduktion med mindsket forurening.

Jeg valgte derfor i sin tid at læse en bachelor i Nanoscience, da jeg generelt er fascineret af naturen, og hvordan den virker.

Mig

Som person er jeg virkelig nysgerrig og vil egentligt gerne kunne gøre og vide alt. Dette involverer ikke kun mit faglige jeg (naturfagligt), men også hvordan mennesker interagerer samt en masse fritidsaktiviteter. Her spænder jeg fra trommeslager i et rockband til windsurfer.

Hvis jeg skal skære ned til benet, så er jeg en nysgerrig sjæl, der virkeligt godt kan lide at vi passer på naturen og hinanden.