Plast er overalt - men hvad er det?

Plast er overalt - men hvad er det?

Mit besøg

Plast er overalt. Alle kender plastik. Det findes rigtig mange steder og bruges til mange ting. I dette oplæg kommer jeg med tre forskellige perspektiver på, hvordan jeg og mine plast-ingeniørkolleger arbejder med materialet.

1. del: Om materialet, hvor kommer det fra, og hvad bruges det til? Hvordan fremstiller jeg som ingeniør ting i plast? Hvilke ting er egentlig lavet af plast, og hvordan ville din hverdag se ud uden plast?

2. del: Om udfordringerne med materialet. Hvad er det for noget med plast i verdenshavene? Hvor kommer det fra og hvorfor fisker man det ikke bare op? Kan man ikke bare lade være med at bruge plast?

3. del: Om hvordan I kan arbejde med plast. Bla. forsøg man selv kan lave, intro til 3D print og om at arbejde med plast utraditionelle steder f.eks. Roskilde Festival.  

Mit arbejde

Jeg arbejder med innovation i Plastindustrien.

Min uddannelse

Jeg har læst til maskiningeniør på DTU og blev færdig i 2005.

Mig

Jeg elsker at lave ting, og jeg elsker steder, hvor man kan lave ting. Derfor er jeg i min fridtid også med til at lave FabLabs og Makerspaces, som er åbne værksteder, hvor man kan bygge alle mulige ting. Både som ingeniør, amatør og skoleelev.

 

OBS: Rasmus er en populær ekspert, book derfor i god tid eller overvej om andre eksperter kunne være interessante.