Mød en entusiast inden for el og teknik

Mød en entusiast inden for el og teknik

Mit besøg

Jeg fortæller om mig selv og min store interesse for teknik. Jeg giver eleverne en øjenåbner overfor hvor mange ting, der i deres dagligdag egentlig er præget af ingeniører. Hvilke muligheder man får ved at arbejde som ingeniør, samt hvad jeg laver til dagligt, og hvorfor det er fedt.

Mit arbejde

Jeg arbejder som rådgivende ingeniør, hvor jeg primært udøver teknisk og økonomisk rådgivning for kommuner og større private virksomheder omkring El-installationer - i renoveringsopgaver og nybyggerier. Selve rådgivningen går ud på at planlægge og projektere opgaven, så håndværkere kan afgive tilbud, hvorefter der føres tilsyn med opgaven for at sikre, at alt bliver lavet korrekt.

Min dagligdag går altså primært ud på at lave økonomiske analyser, tekniske beregninger, indtænke løsninger samt kommunikere og koordinere med håndværkere, andre ingeniører, arkitekter mm.

Min uddannelse

Efter folkeskolen valgte jeg at læse til elektriker. Herefter læste jeg videre til El-installatør da jeg ikke blev udfordret nok fagligt som elektriker.

El-installatør-uddannelsen hang rimeligt godt sammen med elektriker-uddannelsen, hvor der blev bygget videre på den eksisterende tekniske viden om el. Undervisningen fokuserer på ledelse, økonomi, virksomhedsdrift og tekniske installationer. Alle disse punkter bliver kogt ned i nogle tværfaglige projekter, som udarbejdes i grupper. Det sidste halve år af uddannelsen sker som praktikant i en selvvalgt virksomhed hvor man skriver sit afsluttende speciale.

Mig

Ud over min interesse for el og byggeri, går jeg meget op i sport, især fodbold. Jeg cykler og sejler meget om sommeren, ellers er en god film altid et hit.