Kan computeren tænke for dig?

Kan computeren tænke for dig?

Mit besøg

Jeg vil fortælle at den IT-teknologiske udvikling er ved at skabe en ny industriel revolution. Computeren begynder at kunne analysere og give løsningsforslag, den kan tænke selv!

Teknologien udvikler sig hen imod at mere og mere udstyr bliver koblet til internettet og der bliver udviklet kognitive computere, som kan håndtere (og bearbejde) disse store mængder af ustruktureret data.

Kognitive computere er i stand til på få sekunder at bearbejde data, som et menneske skulle bruge 20 år på. Med den teknologi er det muligt at få computeren til at finde problemer og give løsningsforslag lang tid før både problemer og løsningsforslag bliver synlige for os mennesker.

Mine aktiviteter

Jeg vil bede eleverne om at koble deres mobiltelefoner til en kognitiv computer (det gør vi via et et link) for at vise hvor simpelt det er at opsætte en kognitiv computer. Når det er gjort skal vi samme se hvordan computeren samler data om mobiltelefonernes bevægelse.

Så skal vi sætte alarmer op, som bliver aktiveret hvis mobilerne har for hurtige bevægelser.

Opsætningen med mobiltelefoner, den kognitive computer og alarmerne skal vise eleverne hvordan man kan bruge sensorer og computere til at advarer om ulykker inden de sker, f.eks. i produktionsmaskiner.

Mit arbejde og min uddannelse

Til dagligt er jeg SAP Managing Consultant hos IBM og arbejder med at implementere IT-løsninger inden for produktion og planlægning for kunder og virksomheder i Europa.

Jeg har arbejdet på projekter i mange lande, bl.a. Kroatien, Italien, Frankrig, Spanien, Holland, Tyskland, Polen, Bulgarien, Rusland, Sverige og Danmark.

Min uddannelse

Jeg er uddannet civilingeniør i produktionssystemer fra Aalborg Universitet, har en HD i organisation fra Århus købmandsskole og har uddannet mig inden for IT-projektledelse på IT Universitet i København
 

Mig

Jeg kommer fra en håndværkerfamilie og i teenageårene gik tiden med at rode med elektronik og motorer sammen med min bedstefar. Han var lidt af en Ole-opfinder og f.eks. har vi bygget en campingvogn, som i sammenklappet tilstand var på højde med en bil, men som med en hejseanordning kunne foldes ud til fuld højde.

I min fritid er jeg talenttræner i dansk floorball-forbund, hvor jeg primært arbejder med at udvikle spilforståelsen hos årgangene, der nærmere sig seniorrækkerne.