Hvad har en ingeniør og en detektiv til fælles?

Hvad har en ingeniør og en detektiv til fælles?

Mit besøg

Besøget handler om det at finde løsninger på problemer, fortalt gennem praktisk arbejde med eleverne. Et eksempel: Vi laver en højtaler-enhed sammen og finder ud af, hvad der skal til for at forbedre den.

Jeg sammenligner en ingeniørs arbejde med en detektivs arbejde. Det handler om at følge forskellige spor, prøve dem af for til sidst at vælge det, der har vist de bedste resultater.

Jeg håber på gennem denne praktiske tilgang at kunne smitte eleverne. Desuden er det et mål for mig, ud fra egne erfaringer, at afdramatisere matematikken og få den vendt til blot at være et værktøj og et sprog.

Mit arbejde

Jeg har i mine 33 år som ingeniør udelukkende arbejdet i udviklingsafdelinger. Jeg er svagstrøms ingeniør/elektronik, og har det meste af tiden arbejdet med at lave software til apparater. Jeg har arbejdet med apparater til at måle lyd/vibration og mest med apparater til medicinsk brug. Fx hjertestartere, måling af iltmætning og medicinering.

Min uddannelse

Folkeskolen
Gymnasiet: Matematisk/fysisk linje
2 år hvor jeg arbejdede på mindre fabrik
1/2 år, Metalindustriens værkstedsskole (elektronik og metal-værksteds kursus)
1/2 år, Praktik i rådgivende ingeniør firma
3 år, Københavns teknikum

Jeg valgte teknikum på grund af min egen angst for matematik, men sluttede af med at undervise en første semester klasse i matematik! På grund af mine mange år med elektronik som hobby, tiltalte en mere praktisk ingeniør mig mest. Endeligt var det også den hurtigste måde at komme igennem uddannelsen.

Mig

Jeg elsker at få praktisk erfaring, mere end blot at læse mig frem til viden!

Når tiden er brugt på arbejde og familie, så er det musik (Glad amatør-musiker, spiller 6 instrumenter) og elektronik/computer der bruges tid på.

Jeg glæder mig til at komme ud og dele min glæde for de naturfaglige fag, afdramatisere det og forhåbentlig give glæden videre til nogle elever. Kan godt lide at bruge humor og ikke mindst selvironi.