Byg din egen mobiltelefon

Byg din egen mobiltelefon

Mit besøg

Jeg indleder med en præsentation af, hvad jeg gennem de seneste 30 år har lavet som ingeniør, og hvordan tilfældigheder og personlig interesse og initiativer har afgjort, hvad jeg er kommet til at arbejde med.

Herefter får eleverne præsenteret overordnede krav til en kommunikationsplatform. De bliver nu, i grupper, sat til at specificere, hvordan de vil lave en sådan enhed. De vil således blive bragt igennem en brainstorm proces, så de får en fornemmelse af, hvad en ingeniør bl.a. arbejder med. Under dette vil ”kunden” blive inddraget for at sikre at det foreslåede produkt er salgbart.

Afslutningsvis vil jeg spørge ind til, hvad de har fået ud af processen, og hvordan de vil gribe en tilsvarende proces an, næste gang de bliver udsat for noget tilsvarende.

Mit arbejde

Arbejder som innovationsagent hos innovationstjek.dk, hvor jeg har dialog med mindre virksomheder om, hvordan de kan videreudvikle sig og hvor den viden, de skal bruge for at udvikle sig, findes.

Tidligere har jeg lavet udviklingsarbejde og bl.a. arbejdet med kravspecifikation. Det oplæg som er beskrevet, baserer sig primært på viden herfra, og en mangeårig erfaring for betydningen af gode og forståelige krav samt samarbejde. 

Min uddannelse

Jeg er uddannet teknikum ingeniør inden for svagstrøm på Århus Teknikum i 1982.

Jeg har altid været interesseret i matematik og fysik, og startede med et svendebrev som radiomekaniker og læste derefter til ingeniør.

Mig

Jeg er interesseret i samspillet mellem teknologi og mennesker.