Bliv ingeniør

Klik på byerne for at se mere om ingeniøruddannelserne

Esbjerg

AAU Esbjerg

Herning

VIA University College

AU Herning

Horsens

VIA University College

Kalundborg

Professionshøjskolen Absalon

København

DTU i Lyngby

DTU i Ballerup

AAU København

Odense

Syddansk Universitet

Sønderborg

SDU Sønderborg

Aalborg

Aalborg Universitet

Aarhus

Aarhus Universitet

VIA University College

Her kan du blive ingeniør

Du kan tage en ingeniøruddannelse på seks forskellige uddannelsessteder, og i endnu flere byer.

Vælg enten at læse diplomingeniør, som tager 3½ år eller civilingeniør, som består af en bacheloruddannelse på 3 år og efterfølgende en kandidat på 2 år.

Læs kort om de seks uddannelsesinstitutioner herunder og find links til at læse mere på deres egne hjemmesider.

Aalborg Universitet

Aalborg Universitet tilbyder mere end 55 ingeniørretninger, og du kan læse i både Aalborg, Esbjerg og København.

Studieformen 'Problembaseret Læring' betyder, at du som ingeniørstuderende skal finde løsninger på problemer fra virkelighedens verden sammen med andre studerende og virksomheder. Det giver din ingeniøruddannelse dybde, og du får et netværk, der kan spore dig ind på en karriere som færdiguddannet ingeniør.

Du bliver undervist af engagerede forskere - mange internationalt førende inden for deres felt, og er derfor tæt på den nyeste viden og teknologi inden for ingeniørområdet.

LÆS MERE OM INGENIØRUDDANNELSERNE PÅ AAU

VIA University College

VIA University College er Danmarks største professionshøjskole og deres ingeniøruddannelser er centreret i Horsens, men du kan også læse ingeniør hos VIA i Herning og Aarhus.

VIA tilbyder syv forskellige ingeniøruddannelser på dansk og engelsk.

LÆS MERE OM VIAS INGENIØRUDDANNELSER

Syddansk Univeristet

Syddansk Universitet uddanner diplom- og civilingeniører, der beskæftiger sig med design, sundhed, kemi, miljø, elektronik, business, produktion, fysik, konstruktion og robotteknologi - og meget mere.

Du arbejder i grupper, får eget projektrum, samarbejder med virksomheder og skal ikke trækkes med store auditorier.

LÆS MERE PÅ SDU'S HJEMMESIDE

Danmarks Tekniske Universitet

DTU er Danmarks største ingeniøruddannelsessted. DTU har over 30 forskellige uddannelsesretninger inden for alt fra byggeri, sundhed, design, rumforskning og elektronik til kemi, miljø, it og transport.

Du kan læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør. Uddannelsen til diplomingeniør tager 3 ½ år og er erhvervsrettet, tværfaglig og anvendelsesorienteret.

Uddannelsen til civilingeniør tager 5 år og er en teknisk og naturvidenskabelig uddannelse med en stor faglighed, fleksibilitet og valgfrihed.

LÆS MERE PÅ DTU'S HJEMMESIDE

Professionshøjskolen Absalon

Kalundborg er hjemsted for en række af verdens førende biotek-virksomheder; bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, DONG og mange andre. Af samme grund er biotek-ingeniøruddannelsen lagt her.

Uddannelsen henvender sig til dig, der har mod på praktik i nogle af verdens største biotek-virksomheder. Og på at uddanne dig i et både nært og internationalt studiemiljø der emmer af biotek. Du vælger selv, om du vil tage uddannelsen på dansk eller engelsk.

LÆS MERE om Professionshøjskolen Absalons biotek-ingeniøruddannelse

Aarhus Universitet

Når du vælger en ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet, bliver du en del af et klassisk og højt ranket videnmiljø.

Du kommer til at læse sammen med cirka 3000 andre ingeniørstuderende, og du får din daglige gang i moderne omgivelser med nye laboratorier, projektarbejdspladser og avanceret teknologisk udstyr.

Universitetet tilbyder et intensivt undervisningsprogram, og du får fremragende muligheder for fra første semester at sætte din teoretiske viden i spil sammen med andre og løse konkrete problemstillinger hos virksomheder, i forskningsprojekter – eller måske i dit eget start-up.

LÆS MERE OM INGENIØRUDDANNELSERNE PÅ AU