Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Stefan Dausell

Jeg fjerner skellet mellem mennesker og it

Jeg fjerner skellet mellem mennesker og it

Min navn er Stefan Dausell. Jeg er 28 år og læser ICT Engineering på VIA University College Horsens.

Mit fokus på studiet er embedded software engineering. Det er fine ord for programmering og opbygning af selvstyrende computer systemer og robotter - noget som er udbredt inden for bilindustrien.  Når studiet og vejret tillader det, er jeg på fjorden for at windsurfe, og ellers elsker jeg at bruge tid med min ukulele.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg synes, det er spændende at være tolk mellem den digitale og den analoge verden. For mig er der en kæmpe tilfredsstillelse i at se en udfordring og være med til at skabe løsningen fra start til færdigt produkt.  Det gør man hele tiden som ingeniør.

For eksempel har jeg et lille projekt ved siden af studierne, hvor jeg er i gang med at bygge vejrstation der sender mig live vejr opdatering direkte på min telefon, så gutterne og jeg ved, hvornår vi skal ud og surfe på fjorden, det er virkeligt lærerigt og fantastisk sjovt.

Teknologien flytter sig hele tiden. Det betyder, at der hele tiden er nye områder og udfordringer at udforske. Det er en spændende udvikling hvor jeg glæder mig til at være med der hvor det sker og hvor man kan være med til at sætte et aftryk ud i fremtiden.

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne være med til at udvikle transport industrien med mere bæredygtige løsninger. Lige nu er el og hybrid biler det tætteste, vi kommer på en reelt alternativ til fossile brændstoffer. Men de fossile brændstoffer vil forsvinde, og den udfordring som verden står overfor, når det sker, er enorm, så for mig som kommende ingeniør synes jeg, det er fedt at kunne være med til at udvikle den teknologi, der kan løse fremtidens udfordringer.

Ambassadører

Emma Vilstrup

Jeg laver affald om til energi

Emil Finkelstein

Jeg gør syge menneskers liv lettere

Anders Møller

Jeg gør vækst til en leg

Anne-Cæcilie Lange

Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Niels Præstegaard Hendriksen

Jeg gør byen grønnere

Benjamin Andersen

Jeg får det bedste ud af regnvejr

Zaid Al-azawi

Jeg fyrer op under produktionen