Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Pernille Hartmund Jørgensen

Jeg trækker varmen op af jorden

Jeg trækker varmen op af jorden

Jeg hedder Pernille Hartmund Jørgensen. Jeg er 25 år, bor i København og er i øjeblikket i gang med at tage en kandidatgrad i bæredygtig energi på DTU.

Jeg har specialiseret mig i termisk energi, og laver blandt andet et projekt om varmepumper i Danmark, hvor energi kan hentes fra jorden og bruges i private boliger. Mit projekt er lavet i samarbejde med Roskilde Kommune. Målet med projektet er at beregne hvad en husejer kan få ud af at skifte sin energiforsyning fra fossilt brændstof til jordvarme. 

Ved siden af studiet søger jeg mod at udvikle mig selv i lederrollen, og lader ofte mit engagement få frit løb. Jeg arbejder som deltidsbrandmand for Falck, hvor jeg er mellemleder, og jeg driver bl.a. et ledelseskursus for unge spejdere hvert efterår.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg er vokset op i mine forældres lægepraksis, og det ligger i mine værdier, at jeg skal være med til at gøre en forskel. Som ingeniør i bæredygtig energi kan jeg udrette noget, og jeg kan være med til at passe på jordkloden.

Det vil jeg forandre

Min motivation for overhovedet at lave noget med opvarmning af boliger, er at reducere vores CO2-udslip. Jeg vil være med til at vende udviklingen, knække kurven og give den almindelige dansker en mulighed for at komme ind i kampen – bl.a. ved at tage stilling til husets energiforsyning.

Attempted to divide by zero.

Ambassadører

Anne-Cæcilie Lange

Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Emma Vilstrup

Jeg laver affald om til energi

Emil Finkelstein

Jeg gør syge menneskers liv lettere

Ingeborg Bui

Jeg laver sundere pomfritter

Maida Zahirovic

Jeg giver klimaet medvind

Stefan Dausell

Jeg fjerner skellet mellem mennesker og it

Niels Præstegaard Hendriksen

Jeg gør byen grønnere