Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Niels Præstegaard Hendriksen

Jeg gør byen grønnere

Jeg gør byen grønnere

Jeg hedder Niels Præstegaard Hendriksen, er 29 år og uddannet civilingeniør med speciale i bæredygtig energi. Jeg arbejder som energiplanlægger i HOFOR, hvor jeg bl.a. er med til at drive den grønne omstilling i Københavns energiforsyning.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg valgte at blive ingeniør, fordi jeg synes, det er spændende at finde ud af, hvordan ting virker og hænger sammen. Det gør man som ingeniør. Med en uddannelse som ingeniør får man en masse viden og en lang række kompetencer, som gør en i stand til at forstå komplicerede problemstillinger og finde brugbare løsninger. Det, jeg brænder for, er at finde de bedste løsninger på udviklingen af energisystemet. Det synes jeg er enormt fedt.

Det vil jeg forandre

Hele verden har fokus på energi og den vigtige omstilling til et grøn og bæredygtigt energisystem. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg er med til at påvirke denne udvikling gennem mit arbejde i HOFOR, hvor vores arbejde er en vigtig del af Københavns mål om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i verden. Det er teknisk spændende og samtidig meget meningsfyldt.

Ambassadører

Mohammed Fajar

I fight climate change

Maja Simonsen

Jeg har styr på regnvandet

Ida Knudsen

Jeg sikrer byerne fra oversvømmelser

Emma Vilstrup

Jeg laver affald om til energi

Emil Finkelstein

Jeg gør syge menneskers liv lettere

Anders Møller

Jeg gør vækst til en leg

Anne-Cæcilie Lange

Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Jonas West Alrø

Jeg dresserer droner

Stefan Dausell

Jeg fjerner skellet mellem mennesker og it