Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Emma Vilstrup

Jeg laver affald om til energi

Jeg laver affald om til energi

Jeg hedder Emma Vilstrup, er 22 år og læser til maskiningeniør.

Til daglig bor jeg på kollegie, studerer på DTU Lyngby Campus, arbejder hos Siemens, rider hver eneste dag og mit transportmiddel er min motorcykel.

Jeg elsker fart, og alt hvad der kan køre stærkt. Min drøm er at købe en Porsche 911, men der skal lige arbejdes et par timer før jeg får råd til den :)

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Min mor er kunstner og min far er ingeniør, så jeg har nok fået the best of both worlds. Da jeg var lille var de bedste dage enten med min mor i hendes værksted, at få lov til at stå og male sammen med hende og lære om farverne og måden, man kan lege med fantasien. Eller med min far i hans værksted, og lave/lappe/reparere cykler eller andet, der kunne være gået i stykker.

For mig er problemløsning key. Tanken om, at alle problemer kan løses, sociale såvel som tekniske, er særligt vigtigt for mig. I bund og grund handler det blot om at finde den rette løsning – intet er umuligt.

Det, der driver mig, er det at få ting til at lykkes. At tænke kreativt og ud af boksen! Jeg lægger meget vægt på forståelsen for, at det kræver ydmyghed at lykkes i et projekt, hvor alle kompetencer skal i spil, for at en løsning bliver helt unik og perfekt. Min verden foregår ikke så meget i tabeller og rammer, for mig er det også vigtigt at gøre sig det klart, at vi lever i et dynamisk samfund, hvor der skal tages højde for både den intelligente, mekaniske løsning, men også den menneskelige påvirkning af løsningen.

Det vil jeg forandre

For mig er det vigtigste ved at forandre, at sætte et lille footprint i vores verden. Jeg ved godt, at man ikke kan redde hele verden, og derfor er et succes kriterium for mig det at gøre nogle ting nemmere eller smartere.

Der er mange opfindelser, store som små, der inspirerer mig. En ting, der virkelig har fascineret mig, er blandt andet en ske, der kan hjælpe mennesker ramt af Parkinsons sygdom til at spise uden at tabe det hele. I korte træk fungerer den ved, at den er delt i to led, så den kan vippe op og ned, modsat af brugerens vibrationer. SE MERE OM SKEEN HER.

Attempted to divide by zero.

Ambassadører

Niels Præstegaard Hendriksen

Jeg gør byen grønnere

Stefan Dausell

Jeg fjerner skellet mellem mennesker og it

Cecilie Thrysøe

Jeg regner regnen ud

Emil Finkelstein

Jeg gør syge menneskers liv lettere

Anders Møller

Jeg gør vækst til en leg

Hamdi Ashur

Jeg renser verdens vand

Jonas West Alrø

Jeg dresserer droner

Anne-Cæcilie Lange

Jeg bygger 24 broer i Tanzania