Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Cecilie Thrysøe

Jeg regner regnen ud

Jeg regner regnen ud

Jeg hedder Cecilie Thrysøe. Jeg er 24 år gammel, bor i Lyngby og studerer miljøteknologi på DTU.
I øjeblikket beskæftiger jeg mig med tilpasning af byområder til klimaændringerne i forbindelse med ekstremt regnvejr og skybrud, som jo er blevet højaktuelt i Danmark de seneste år. Jeg optimerer modeller så de kan forudsige hvor og hvornår oversvømmelser vil ske.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg lagde egentlig ikke så meget vægt på selve det at blive ”ingeniør”, men derimod det at gøre en forskel i verden. Året efter gymnasiet boede jeg i Malawi i Afrika i et halvt år, hvor jeg så de mange udfordringer byer har med drikkevand og oversvømmelser. Efter at have set det gik jeg målrettet efter en uddannelse, hvor jeg kunne være med til at gøre en forskel for andre mennesker – og det var derfor jeg valgte at læse til miljøingeniør på DTU.

Det vil jeg forandre

Jeg vil rigtig gerne gøre verden til et bedre sted at være. Det er store ord ved jeg, men man skal jo starte et sted. Klimaforandringer vil give store problemer fremover og igennem mit studie, vil jeg gerne være med til at sikre byer mod oversvømmelser. Lige nu er jeg derfor i gang med at udvikle en model, der kan forudsige hvor og hvornår, en oversvømmelse vil ske. 

Ambassadører

Ingeborg Bui

Jeg laver sundere pomfritter

Maida Zahirovic

Jeg giver klimaet medvind

Anne-Cæcilie Lange

Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Dzenita Hasic

Jeg programmerer apps

Jonas West Alrø

Jeg dresserer droner

Emil Finkelstein

Jeg gør syge menneskers liv lettere

Hamdi Ashur

Jeg renser verdens vand

Eva Caspersen

Jeg renser dit vand