Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Anne-Cæcilie Lange

Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Jeg hedder Anne-Cæcilie Lange. Jeg er 27 år gammel, bor på Østerbro og arbejder i COWIs broafdeling.

For tiden arbejder jeg på at opgradere jernbanenettet i Tanzania. Jeg er med til at projektere og designe i alt 24 stålbroer, som skal binde landet bedre sammen. Når projektet er færdigt, så kan togene køre 120 km/t i stedet for 30 km/t.  Det har selvfølgelig stor betydning for både den enkelte borger og hele landets bevægelighed.
Jeg har læst bygningsteknik på Aarhus Universitet med speciale i bærende konstruktioner, og jeg tog min kandidat i Architectural Engineering. Allerede ugen efter jeg var færdig, sad jeg i fuldtidsjob hos COWI.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg tror egentlig altid, at det har ligget lidt i luften, selvom jeg ikke er vokset op med ingeniør-forældre. Jeg har altid været glad for specielt matematik, og samtidig vil jeg betragte mig selv som et kreativt menneske. Jeg har i perioder været meget optaget af at sy og at lave mine egne smykker og hårspænder. Drenge, der bliver ingeniører, har måske leget meget med Lego eller elektriske tog. I begge dele vil jeg mene, at der ligger en vis skabertrang gemt – det gør der i hvert fald hos mig. Ingeniørfaget giver mig muligheden for at kombinere min kreativitet med matematik og derved at skabe fysiske resultater, som i  mit tilfælde er bygningskonstruktioner, og det er utrolig tilfredsstillende.

Det vil jeg forandre

Jeg har egentlig ikke noget medfødt kald om at skulle redde verden, men jeg er alligevel draget af tanken om, at mit fag er en af de få discipliner, der virkelig kan forandre verden. Fuldstændig som i Tanzania. For selvom jeg primært er tiltrukket af det matematiske ved broernes konstruktion, så er det selvfølgelig dejligt at vide, at jeg samtidig er med til at forandre et helt lands udviklingsmuligheder.

 

Siden kampagnens start er Anne-Cæcilie flyttet til Aarhus og arbejder nu i broafdelingen hos Atkins Danmark.

Attempted to divide by zero.

Ambassadører

Andrea Løvemærke

Jeg vil være opfinder

Emma Vilstrup

Jeg laver affald om til energi

Jonas West Alrø

Jeg dresserer droner

Emil Finkelstein

Jeg gør syge menneskers liv lettere

Hamdi Ashur

Jeg renser verdens vand

Anders Møller

Jeg gør vækst til en leg

Stefan Dausell

Jeg fjerner skellet mellem mennesker og it